AYTAÇ işçisi TBMM yolunda!

AYTAÇ işçisi TBMM yolunda!

Yaklaşık 650 işçinin fabrikadaki 'iş bırakma eylemi' halen sürüyor.

AYTAÇ'ın Çerkeş tesislerinde yaklaşık 650 işçinin 'iş bırakma eylemi' bugün de sürerken yeni eylem kararları da uygulamaya girdi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak görüştüğü Öz Gıda İş Sendikası Başkan Yardımcısı Mehmet Urgan "Başta CHP ve MHP Genel Merkezlerinden randevu taleplerimiz var. Her iki siyasi partiden de olumlu görüşler aldık. Salı günü Çerkeş'den bir otobüs dolusu işçi ile TBMM'ye ziyarette bulunacağız. Parti grup yöneticilerine yaşananları dosya halinde aktararak yaşanan sıkıntının çözümü yönünde yardım isteyeceğiz. Özellikle sizlerin aracılığı ile Çankırı kamuoyunun da yaşananlara duyarlılık göstermesi yönünde yardım talebimizi iletiyorum" dedi.

Mehmet Urgan sözlerini "Bu arada Çerkeş'de iş bırakma eyleminde bulunan arkadaşlarımız Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'dan da randevu talebinde bulunmuşlar. Ancak sayın vali işçi arkadaşlarımıza mazeret göstererek 15-20 gün sonrası için 'belki' yanıtını vermiş. Bu durumu da üzüntü ile karşıladığımızın bilinmesini isterim" dedi.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN: KONU ÖNCELİKLİ OLARAK GÜNDEMİMİZDE
Gelişmelerle ilgili olarak Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye bilgi veren Çankırı milletvekili İdris Şahin "Aytaç'da yaşanan sıkıntılı durum öncelikli gündem maddemiz olarak önümüzde duruyor. İşveren yetkilileri ve temsilcileriyle bugün bir görüşme yapacağım. Fabrikanın durumu ortada. Haciz yoluyla satılması halinde başta işçiler olmak üzere işverenin de mağdur olacağı gün gibi aşikar. Orada çalışan yaklaşık 700 dolayındaki işçi Çerkeş ve bölge ekonomisi için hayati önem taşımakta. Hassasiyetimizin önemine binaen hazırlayacağım dosyayı salı günü grupta sayın Başbakanımıza elden vermeyi planlıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler