Aziz Torun'dan flaş açıklamalar!

Aziz Torun'dan flaş açıklamalar!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun dün yaşanan ve 10 işçinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak açıklama yaptı. İşte Torun açıklamasının satır başları:

İŞÇİLERİN "ASANSÖRLER SÜREKLİ BOZUK" İDDİASI
Tamamen yalan çünkü bu asansörlerin kiralandığı firmanın iki elemanı her an sahada bulunuyor ve sorun anında hemen müdahale ediyor… Birkaç gün önce aynı asansörü ben de kullandım. Bu kişiler maalesef şantiyenin çevresinde dolaşarak bu şantiyede çalışıyormuş gibi hava uyandırıyorlar.

KÂRINIZDAN İŞ GÜVENLİĞİNE AYIRDIĞINIZ PAY NEDİR
Orada iş güvenliği eğitimi almadan kimse şantiyeye giremez. İş güvenliği ile ilgili denetimlerde bakanlık etkin şekilde denetim yapıyor.

Yasanın gerektirdiği bütün tedbirler eksiksiz alınıyor.

EN SON 9 NİSAN’DA BİR İŞÇİ ÖLMÜŞTÜ, MÜSTERİH MİSİNİZ?
Bu soruyu böyle sorduğunuz için sizi kınıyorum. Çok üzgünüz ama 1500 civarında işçi çalışan bir şantiyede her ne kadar eğitimler verilse de çalışanların aynı hassasiyeti göstermediğini de biliyoruz. Bu tür kazaların olduğu da sektörel bir vaka. Elbette bizim şantiyemizde olmamasını arzu ederiz. Gereken çalışmalar yapılıyor. Neyse bu sorumluluğun bedeli bu işin takipçisi olacağız.

İSTANBUL TABİPLER ODASI’NIN TWEET İDDİASI
İşi tweet noktasına getirirsen herkes her şey için tweet atıyor. Bizim için esas olan bakanlığın belirlediği şartların şantiyemizde yerine getirilmesidir.  Sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuz için karşınızdayız.

"10 GÜN ÖNCE BEN DE AYNI ASANSÖRÜ KULLANDIM"
Asansörlerin sürekli arızalandığı yönündeki iddialara yanıt veren Aziz Torun, "Bu asansör, her binada bir tane var. Yük ve insan asansörü olarak tanımlanıyor. Bundan 10 gün önce ben de aynı asansörü kullandım. Bu asansör hem insan hem yük taşıması için planlanmış. Bu amaçla monte edilmiş bir asansör" dedi.

"ARIZA ANINDA BUNLAR MÜDAHALEDE BULUNUYOR"
Asansörün bakımının yapılmadığı iddialarını da yalanlayan Aziz Torun, "Tamamen yalan. Hergün sahada, bu asansörü kiralayan şirketin elemanı bulunuyor. Bir arıza anında bunlar müdahalede bulunuyor. 10 gün önce de ben bu asansöre bindim. Şantiyenin çevresinde dolaşan kişiler burada çalışıyormuş gibi bu beyanlarda bulunuyorlar" diye konuştu.

"SAHADAKİ BÜTÜN ARKADAŞLAR GÖZALTINA ALINDI"
Şantiyede hafta içi 23.00'a, cumartesi günü 18.00'a kadar mesainin sürdüğünü belirten Aziz Torun, "Dün işçilerin malzemeleri hazırlık amaçlı bir çalışma için çıkardığı düşünüyoruz. Normalde saat 18.00 bizim mesaimizin bittiği saat. Sahadaki bütün arkadaşlar gözaltına alındığı için bunu nedenini öğrenemedik" şeklinde konuştu.

"BEDELİNİN ÖDETİLMESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Savcıların şantiyede inceleme yaptığını kaydeden Aziz Torun, "Bu kazanın nasıl meydana geldiği, sorumlular bilirkişi raporu sonunda gerekli incelemeyi yaparak ortaya çıkaracaktır. Hukuki ve adli soruşturma yapılıyor. Bunun sonucunda kusurlular kimse bunun da bedelinin ödetilmesinin takipçisi olacağız" dedi.

"YASANIN GEREKTİRDİĞİ TÜM TEDBİRLER EKSİZSİZ ALINIYOR"
Bütün çalışanların iş güvenliği eğitiminden geçirildiğini kaydeden Torun, "Bakanlık bütün denetimleri yapıyor. Nisan ayında da denetim yapıldı. Yasanın gerektirdiği tüm tedbirler eksizsiz alınıyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler