Aziz Yıldırım: Avrupa'ya gidebiliriz!

Aziz Yıldırım: Avrupa'ya gidebiliriz!

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Nisan ayı olağan toplantısında konuşan Aziz Yıldırım...

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Nisan ayı olağan toplantısı, geçtiğimiz günlerde vefat eden merhum Yüksel Günay'ın yerine Yüksek Divan Kurulu Başkanvekili Adnan Ersan'ın başkanlığında, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve çok sayıda kurul üyesi katıldı.

Başkan Aziz Yıldırım, Divan Kurulu Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı.

İşte Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

-Kanunda yapılan değişiklikler sonucunda hangi mahkemelerin bakacağı belli olmadığı HSYK'ya gitti. Adil yargılama için mahkemenin belirlenmesi gerekiyor. İkinci beklentimiz ise Anyasa Mahkemesi...

-Bu bir siyasi davadır, şike davası değildir dedik. Kanuna göre düşünmek bile suçtu. Suç yarattılar. Bu süreçleri 17 ve 27 Aralık'ta Türkiye yaşamıştır. İnsanların tapelerle suçlanamayacağı yönünde kanun çıkarılmıştır.

-17 ve 27 Aralık'tan itibaren tapelerin yalnız başına delil olarak kabul edilmiş ve benim ve bazı arkadaşlarımızın suçlu olduğuna karar vermiştir.

-Biz suçsuz olduğumuzu söyledik. İleride bunu tarih yazacak. Biz şike yapmadık, yapsak da açıkça söylerim. Bunu 'Fenerbahçe'ye hizmet için yaptım' derdim.

-CAS davasında bile Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı 'teşvik' diye geçmektedir. Polis fezlekelerine göre UEFA, Tahkim'de, CAS'ta durum böyle kabul edilmektedir. Avrupa'ya gitme ümidimiz vardır. Bunu biliniz. 'Gideceğiz demiyorum, gidebiliriz' diyorum.

-Telekom'la sözleşmemiz bitti. Teklifler geliyor ve bazı baskılarla önleniyor. Maalesef, baskılarla ortam oluşmuyor. Ne söylediğimi anlamışssınızdır.

-Devler bir taraftan 'Vergi vereceksin' diyor. Fenerbahçe'nin bütçesi 220-250 milyon dolar arası.. Fenerbahçe Kulübü 50 milyon dolara yakın vergi vermiştir. Kulüp, elinden geldiğince ülkeyi Avrupa'da temsil etmiştir. Başarılar kazanılmıştır. Bunun karşılığında devlet spor kulüplerinde hiçbir destek sağlamamıştır.

-Stada girişteki bilet paralarından bile yüzde 7 vergi kesilmiştir. Bilet fiyatlarında KDV'ler düşük olsa en azından ufak kısmını kulüp alabilir. İnsanların bunları ödeme güçleri belli bir noktaya geliyor.

-Fenerbahçe'nin paraya ihtiyacı var. Bu şekilde devam ederse Allah korusun Fenerbahçe her yere borçlu hale gelir. Eğer bana güveniyorsanız bu söylediklerimin oluşacağına inanın. Türkiye'de hiçbir camiada bu kulübün potansiyeli yok.Herkesin bu kulübe sahip olma isteği ve mecburiyeti var.

-2008'de Yüksel Günay'la konuşmuştum. Olur mu Başkan demişti. Daha sonra Antep'te konuşmuştu. Biz bu sene Hukukuçular ekibi kurduk. Tüzük kongresi yapacağız. Arkadaşlarımız bununla ilgili sizlere bilgi aktaracaklar. Bende olursa tüzük tadilatını yaparız. Biz A sınıfı üye gibi duracağız. 1 milyon kişi üye olduğunda burası da yükselecek. Her zaman burada 15 bin kişi ağırlıkta olacak.

-Önümüzdeki süreçte 4. yıldızı takın bırakan başkan olmak istiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler