Aziz Yıldırım: Olimpiyatların alınamaması hezimet değil

Aziz Yıldırım: Olimpiyatların alınamaması hezimet değil

Aziz Yıldırım, Olimpiyatlar için herkesin üzerine düşeni yaptığını ifade etti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım verdiği röportaj'da olimpiyatlar ile ilgili şunları kaydetti.
 
FENERBAHÇE'YE VERİLEN CEZAYA METHİYE
Yıldırım; "Olimpiyatlar için herkes üzerine düşeni yaptı; alınamamasını hezimet olarak görmek olimpiyat ruhuna aykırıdır. Fenerbahçe’ye sporla ilgisi olmayan polis fezlekesi gibi argümanlarla ceza veren Avrupa uygulamalarına methiyeler düzerken olimpiyatların, Türkiye’ye verilmemesi sonrası aynı Avrupa’ya “Haçlı” zihniyeti şeklinde hitap edilmesi manidar değil mi?" dedi
 
CEZAMIZI 2 YIL ÖNCE PAZARLIKLA BELiRLEDiLER
3 Temmuz sürecinin sonuna gelindi. Ve son sözü Yargıtay verecek, olumsuz bir karar çıkarsa ne yapacaksınız?”
- Ben hayatımın her döneminde her şeye hazır olarak yaşadım. Adaletin bir gün mutlaka bir yerlerde tecelli edeceğine olan inancım tam. En azından ilahi adalette zaman aşımı olmadığına inananlardanım. Yine de Türkiye Cumhuriyeti’nin hakim ve savcılarının vereceği her türlü karara saygılıyım. Kaldı ki UEFA ve CAS süreci de dahil ben kararlar hakkında değil, hep yargılamalar hakkında konuştum.
 
‘ÜZERİMİZDE BASKI VAR’ DEDİLER
UEFA ve CAS süreci hukuk skandalıydı. Ellerinde polis fezlekesinde yer alan tapelerin birkaç satırından başka bir şey olmadan yargılama yaptılar. Tapelerin tam metnini koyduk önlerine, bu kez de “Üzerimizde çok baskı var” dediler. Sonuçta 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dâhi delil kabul etmediği argümanlarla ceza verdiler. 
- Ama zaten bu ceza iki yıl önce pazarlıklarla hazırlanmış bir cezaydı. Ve her nasıl bir pazarlık yapıldıysa bu cezayı şimdi uygulamaya koydular. Ama asıl vahim olan pazarlığı yapanların Fenerbahçeli olduklarını söyleyebilmeleri..
 
- Zaman zaman size verilen cezalarla ilgili eleştirileriniz oldu...
- Futbolla ilgisi olmayan 5 kişinin düzenlediği evraklarla yargılanmaya veryansın ettim. Biz bu ülkeyi bu toprakları ve bu insanları seviyoruz. Aziz Yıldırım olarak hiçbir kaygım yok. Tek düşüncem Fenerbahçe’nin yara almaması. Bizim Fenerbahçe sevgimiz budur. Ve bu sevgi asla sınanamaz…..

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler