Aziz Yıldırıma büyük piyango!

Aziz Yıldırım'a büyük piyango!

4. Yargı Paketinin ilk faydası Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a...

4. Yargı Paketi'nin dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinden sonra örgüt üyesi olmadan suç işleyenlere verilen cezalarda indirime gidildi. Bu değişiklikle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a,"örgüt üyeliği"nden verilen 3 yıl 9 aylık ceza düşecek ve sadece "şike" cezası kalacak.

YAPILAN DEĞİŞİKLİK YILDIRIM'A YARADI
Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti'nin verdiği önerge ile 4. Yargı Paketi genişletildi. Buna göre, örgüt üyesi olmadan, örgüt adına suç işleyenlere verilen cezalarda indirime gidildi. Aziz Yıldırım'ın yargılandığı davada adı geçen örgüt, silahlı olmadığı için, bu düzenlemeden Yıldırım da faydalanacak. Düzenleme bu haliyle yasalaşırsa, Aziz Yıldırım'ın "örgüt üyeliği" suçundan aldığı 3 yıl 9 aylık hapis cezası düşecek ve sadece "şike" suçundan aldığı mahkumiyet kalacak.
 
YARI ORANDA CEZA İNDİRİMİ
Değişiklik, İzmir ve Eskişehir gibi belediyelere yönelik soruşturma ve davalar da zanlıların lehine işleyecek. Örgüte üye olmadıkları halde örgüt adına suç işledikleri ileri sürülen belediye çalışanları, eylemleri sabit olsa dahi, sadece işledikleri suçtan dolayı cezalandırılacaklar ve "örgüt üyeliği" suçundan ikinci bir ceza almayacaklar. Örneğin, bir örgüt adına "ihaleye fesat karıştırmakla" suçlanan ancak örgüt üyesi olmayan belediye çalışanı, sadece "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan ceza alacak. Bu düzenlemeden KCK davası sanıklarının önemli bir bölümünün faydalanması bekleniyor. (Akşam)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler