Aziz Yıldırımdan flaş açıklamalar!

Aziz Yıldırım'dan flaş açıklamalar!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA'nın açıkladığı cezalar ve gündemdeki diğer gelişmeler ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yaşanan sürecin asıl hedefinin kendisinin ve arkadaşlarının Fenerbahçe’den ayrılması için yapıldığını belirterek, "Birilerinin yıllardır uğraştığı, Aziz Yıldırım’ın istifa edip gitmesidir. Ama bu olmayacak. Aziz Yıldırım’ın kellesini Fenerbahçe’nin kalesini isteyenlerin hevesi kursaklarından kalacaktır" dedi. Fenerbahçe’nin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyleyen Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe’yi hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz" dedi.
 
Sözlerine, "Bugün, UEFA Türkiye ligleri Türkiye’deki yargı bunlarla ilgili düşüncelerimi söyleyeceğim" diyerek başlayan Başkan Yıldırım, "Dün bize 5’inci . Asliye’den yapılan tebligatla ilgili yanlış bilgilendirmeler yapılıyor. Baskın gibi söyleniyor" diyerek, ilk olarak bugün kulüpte yaşananlar ve aksettirilme yöntemi ile ilgili olarak sözü Genel Sekreter Talat Yılmaz’a verdi.
 
TALAT YILMAZ: "VEREMEYECEĞİMİZ HESAP YOK"
Talat Yılmaz, "Aziz Türk Milleti rastlantı denilmesi çok zer denilen olaylar peş peşe geliyor UEFA derken başka bir mahkeme kararıyla karşı karşıya kaldık. Bu karar bazı kasıt peşinde koşan kişiler tarafından yanlış yorumlanarak Fenerbahçe’nin itibarına, markasına yöneticilerine düşmanca tavra dönütü. Asliye Mahkemesi’nin verdiği karar, kulübü temsil ve izan etme yönünden mahkeme kararına kadar durdurma tedbiridir. Bu kesinlikle Fenerbahçe binasından, tesislerinden uzaklaştırma şeklinde yorumlanmamalı. Maalesef sanki kulüp bugün 12:00’de baskına uğratılmış gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Böyle bir olay söz konusu değildir. Dünkü mahkeme kararından sonra davacı yürütme için irca memuruyla gelmiştir. Böyle hassasa bir günde de Kadıköy Emniyeti’nden 4 polisle tedbir amaçlı gelmişlerdir. Bu olay sanki basında bir müdahale edilme şeklinde kamuoyuna yansıtılmaktadır ve böyle gayretler vardır. Bizim veremeyeceğimiz hesap yok. Bu mutlaka Türk Adaletinin vicdanı önünde gerçekleştirilecektir. Bu tatsız olay bizi Fenerbahçe’ye hizmetten geriye koymayacaktır" diye konuştu.
 
"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK"
Yaşanan sürecin amacına yönelik konuşan Başkan Aziz Yıldırım, "Aziz Yıldırım ile hesaplaşmaların Fenerbahçe üzerinden yapılmasına asla izin vermedim, vermeyeceğim. Ben Fenerbahçe’ye sonuçları değil başlangıçları değiştirmek için geldim. Bu başlangıçlar sayesinde Aziz Yıldırım’ı sevenler de sevmeyenler de bilirler ki tek düşüncesi Fenerbahçe olan Aziz Yıldırım ne teslim olur ne de teslim eder. Bu nedenle teslim olmayacağım. Fenerbahçe zor günlerden geçmektedir. Bu zor günleri kolaya çevirmek için bizi bölmeye çalışanlardan kurtulmalıyız. Birilerinin yıllardır uğraştığı, Aziz Yıldırım’ın istifa edip gitmesidir. Ama bu olmayacak. Aziz Yıldırım’ın kellesini Fenerbahçe’nin kalesini isteyenlerin hevesi kursaklarından kalacaktır" diye konuştu.
 
"GENEL KURUL YAPALIM, HERKES GELSİN"
Tüm Fenerbahçelilere bir çağrı yapan Yıldırım, "Gün; birlik, beraberlik günüdür. Gün el birliğiyle Fenerbahçe’yi aydınlığa çıkarma günüdür. Kişisel çıkarlar için ayrılıp gitmek günü değildir. El birliğiyle Fenerbahçe’yi aydınlığa çıkarma günüdür. Taraftar grupları üzerinden Fenerbahçe’yi ayırmaya çalışıyorlar. Bunlara son çağrımdır. Türkiye’de bu hukuk garabetinden kurtulana kadar olağanüstü kongre yapalım. Fenerbahçe’yi el birliği ile düzlüğe çıkaralım daha sonra yüz yüze hesaplaşalım. Bu yapılanlar sadece Fenerbahçe’ye zarar verir. Eğer bunu yapıp genel kurula gelme cesaretiniz yoksa sonsuza kadar susmalısınız. Tüm ihraç olanlara disiplin cezalı olanların genel kurulda affedilmesi için teklif getireceğim. Orada aday olan orada ne söyleyecekse söylesin, mahkeme kapılarında değil. Bunu Aziz yıldırım sözü olarak söylüyorum. Olağanüstü kongreye güvenmiyorsanız kulübe yeni üye katılımlarını sağlayın ve artık mazeret üretmeyin" diye konuştu.
 
"BU MÜCADELEYİ ÖLENE KADAR VERECEĞİM"
Sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, "Ben Fenerbahçe için çok şey yaptım. Çok hatalarım olmuştur. Çok duygusal olmadım ama Fenerbahçe’yi hiç bir zaman siyasetle buluşturmadım, parti mitinglerinde şov yapmadım. Fenerbahçe başkanı olarak kendime menfaat sağlamadım. Fenerbahçe Kuvva-i Milliye’dir dedim aynı şeyi söylüyorum. Fenerbahçe’yi siyasete karıştırmadım şahsi çıkarlarım için menfaat sağlamadım kendi taraftarımı asla dolandırmadım. Fenerbahçe Türkiye Cumhuriyeti’dir dedim. Bugün de diyorum. Elden giden şeyler var. Hapis yattım belki daha da yatacağım ama bu mücadeleye devam edeceğim. Bu mücadeleyi ölene kadar vereceğim. Fenerbahçe’yi hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz.. Herkes bu gerçekle yaşamayı zamanla öğrenecektir. Hapis yattım, belki daha dana yatacağım" diye konuştu.
 
Diğer açıklamalar şöyle:
 
* Gelelim UEFA kararına... Bize önce müfettişin iddiaları geldi. O iddialara cevapları hazırladık savunma yaptık. Savunmada, hazırlanan raporda demokrasi olmadığını gördük. Bu raporlar özel mahkemelerin sonuçları ile hazırlandı. Tüm Avrupa özel mahkemeler kaldırılsın şeklinde çağrıda bulunuyor. Şimdi UEFA özel mahkemenin kararı ile bizi yargılıyor.
 
* Ben hapisteyken şahıslar ile kurumlar ayrılsın dedik. O zaman ayrılmasına herkes karşı çıktı. Şimdi UEFA bu kararı ile şahıslar ile kurumları ayırmıştır. 3 Temmuz süreci şu anda UEFA’da da devam ediyor... Onlara nasıl anlatıldıysa suçsuzluğumuza inanmıyorlar. Kendilerine şikeyi ispatlayan bir tape gösterin dedim. Ses yok...
 
* UEFA yetkilileri her yerde üzerimizde baskı yapıldığını söylüyorlar. Kendilerine sorduk bu baskıyı yapanlar kimler diye. Yakında açıklayacaklarını söylediler. Yani İnfantıno ve Platini baskı görüyormuş. Biz bu baskıyı yapanların Türkiye’deki bazı kulüpler ve uzantıları olduğunu biliyoruz...
 
* Şunu herkes samimi olarak bilmelidir ki biz Fenerbahçe için elimizden geleni yaptık. Hatalarımız tabii ki olmuştur. Fenerbahçe'yi büyütmek için bütün bunları yaptık. Planladığımız şeyler yapıldığı takdirde Fenerbahçe dünyadaki yerini alacaktır. Bunun içinde Fenerbahçe içinde üye sayısını 1 milyon üyeye çıkarmalıyız.
 
* İnşallah Türk sporunun aydınlığa çıktığı günleri hep birlikte görürüz.
 
NEREDE EMENİKE’YE GÖNDERİLEN PARA?
 
* Biz herkesten aldıkları kararların arkasında durmasını istiyoruz. Etik Kurulu raporunda kimsenin düşüncesi alınmadan emniyetten gelen raporları olduğu gibi alıp bizi suçlu gösterdiler.. Herkes bir paradan bashediyor. En basitinden tüm gazeteler yazdı.. Emenike’ye gönderilen para? Nerede bu para...
 
* Daha önce de söyledim bu bir şike operasyonu değildir. Türk sporu yargılanıyor. UEFA’daki lobiciliği gösteriyor.
 
* 5 maçtan yargılanıyoruz.. Hepsi de çok kolay savunulacak şeyler.. Çünkü bu maçlarda hiç bir şey yok. Ben mahkemeden yargılandığım dönemdeki savunmalarımın kayıtlarını istedim. Yazılı ile sözlü savunmada ifadeler farklı olabilir. Biliyorum ki yanlışlıklar var.. Ama mahkeme vermediler...
 
CAS DAVASI ÜLKE MENFAATLERİ İÇİN GERİ ÇEKİLDİ AMA
BENİM İMZAM YOK, ÖYLE İSTENMİŞ,
YÖNETİM DE BÖYLE KARAR ALMIŞ
 
* Ülke menfaati için CAS’tan davayı çektik deniyor. Evet başta 2020 Olimpiyatları olmak üzere o dosya CAS’ta olduğu sürece sıkıntı çıkabilirdi. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı davayı çektik. Yoksa ülke menfaatleri dediğimiz konu öyle çok gizli falan değil. Sadece bizim açıklamamamız doğru olmaz. Herkes bunları tahmin edebilir.
 
* Şike yapıldığı iddia edilen maçlar var. Bu maçlarda teşvik primi verildiği iddia edildi. Türk yargısı bu futbolcuların bir tanesini çağırıp sormadı. Bu ortamda UEFA çağırır mı... Bizim kendi yargımız çağırmamış...
 
* Yargıtay’ın vereceği karar tüm konuşulanları ya yeniden yapılandıracak ya da aynen devam etmesine sebep olacak. Yargıtay’ın kararı Fenerbahçe’nin kaderini belirleyecek.
 
UEFA ÇATIRDAYABİLİR
 
* UEFA’nın Tahkim’inden ümitliyiz. UEFA’ın en zor davasıdır bu... Bize 2+1 yıl ceza verildi ama biz bir yılını çektik bu konu daha gündeme getirilmedi. Biz Tahkim’de bu konuyu gündeme taşıyacağız. UEFA bu dava yüzünden çatırdayabilir. Çünkü şike davasında kişiler ile kurumları ayırdığın anda UEFA’nın tüm kuralları devre dışı kalır.
 
* Bu dava da sadece ben yargılanmıyorum. Yargılanan 63 kişi var. Söylediklerim onları da bağlıyor. O yüzden konuşmuyorum...
 
CARDOZO TRANSFERİ BİZİM İSTEDİĞİMİZ RAKAMLARA
İNERSE ALIRIZ, HOCAYI İSE YARIN AÇIKLAYACAĞIZ
 
* Cardozo için Benfica istediğimiz düzeye inerse almak istiyoruz. Takımın başına geçecek hocayı da yarın açıklayacağız. Hoca yarın görevinin başında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler