Aziz Yıldırımın kaç yıl hapsi istendi!

Aziz Yıldırım'ın kaç yıl hapsi istendi!

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, "Futbolda şike" iddialarına ilişkin davayla ilgili esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Mütalaada Aziz Yıldırım'ın "haksız ekonomik çıkar sağlamak amaçlı suç örgütü kurup yönetmek", "şike" ve "teşvik" suçlarından cezalandırılması istendi. Savcı Ermertcan; Aziz Yıldırım'ın 6 maçta şike, 3 maçta teşvik iddiasıyla cezalandırılmasını istedi. Aziz Yıldırım'ın 14 yıldan 39 yıl 9 aya kadar hapsi istendi. Savcı; Aziz Yıldırım'ın Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Karabükspor-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-İstanbul BŞB, Sivasspor-Fenerbahçe maçlarıyla "haksız ekonomik çıkar" suçundan cezalandırılmasını istedi. Öte yandan Savcı Ermertcan, Aziz Yıldırım'ın Trabzonspor-İstanbul BŞB ve Gençlerbirliği-Trabzonspor maçlarından teşvik iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

* Savcı Ermertcan, Fenerbahçe yöneticisi Ali Yıldırım'ın "örgüt" ve "şike" suçundan cezalandırılmasını istedi.
 
* Bülent Uygun'un "suç örgütüne üyelik" ve 2 maçta "şike", 1 karşılaşmada da "teşvik" suçundan da 3 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Bülent Uygun'un Eskişehir-Fenerbahçe, Sivasspor-Fenerbahçe maçlarında şike, Eskişehir-Trabzon maçında teşvik suçundan cezalandırılması istendi.
 
* Savcı; Cemil Turan'ın "örgüt üyeliği" ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçında "şike" yapmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi.
 
* Savcı Ermertcan; Emmanuel Emenike'nin savunmasının henüz mahkemeye ulaşmadığından davasaının ayrılmasını istedi.
 
* Savcı; Göksel Gümüşdağ'ın Fenerbahçe-İstanbul BŞB maçında "şike yaptığı" iddiası ve "Aziz Yıldırım'ın kurduğu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasından beraatini istedi.
 
* Savcı; İbrahim Akın'ın Fenerbahçe-İstanbul BŞB ve Beşiktaş-İstanbul BŞB maçlarında "şike", Trabzonspor-İstanbul BŞB maçında "teşvik" suçundan 2.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapsini istedi.
 
*Savcı; İlhan Ekşioğlu'nun "örgüt üyeliği" suçundan; ayrıca 5 maçta şike ve 4 maçta teşvikten cezalandırılmasını istedi. Ekşioğlu'nun 11.5 yıldan 30.5 yıla kadar hapsi istendi.
 
* Savcı; kaleci Korcan Çelikay'ın Sivasspor-Fenerbahçe maçında "şike" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi.
 
* Savcı; Mecnun Otyakmaz'ın "örgüt üyeliği" ve Sivasspor-Fenerbahçe maçında "şike" suçundan 7.5 yıla kadar hapsini istedi.
 
* Savcı; Şekip Mosturoğlu'nun "örgüt üyeliğinden" ve 1 maç şike, 1 maç teşvik, 1 maçta da şikeye teşebbüsten cezalandırılmasını istedi.
 
* Savcı; Mehmet Yıldız'ın Sivasspor-Fenerbahçe maçında "şike" yapmaktan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi.
 
* Savcı; Sadri Şener'in Fenerbahçe-Ankaragücü maçında "teşvik girişimi" suçlamasından beraatini istedi. Sadri Şener'in Sivasspor-Fenerbahçe maçında "teşvik girişimi" suçundan ise cezalandırılması istendi. Savcı, Sadri Şener'in 4.5 aydan 1 yıl 1 ay 15 güne kadar hapsini istedi.
 
* Savcı; Nevzat Şakar'ın Fenerbahçe-Ankaragücü maçında "teşvik" girişimi suçundan beraatini istedi.
 
* Savcı; futbolcu Sercan Yıldırım'ın Trabzonspor-Bursaspor maçında "teşvik" iddiasından 6 aydan 1.5 yıla kadar hapsini istedi.
 
* Savcı; kaleci Serdar Kulbilge'nin Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında "şike yapmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi.
 
* Savcı; Serdal Adalı'nın Beşiktaş-İstanbul BŞB maçında "şike" suçundan 1.5 yılından 4.5 yıla kadar hapsini istedi.
 
* Savcı; Sezer Öztürk'ün Eskişehirspor-Trabzonspor maçında "teşvik primi almak" suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapsini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler