Azmin zaferi: Temizlik yaptığı hastaneye hekim olarak dönecek

Azmin zaferi: Temizlik yaptığı hastaneye hekim olarak dönecek

Ufuk Kilimcigöldelioğlu İzmir Suat Seren Göğüs Hastanesi’nde temizlik görevlisi.

27 yıl önce tıp eğitimini yarım bırakan ve bugün çalıştığı hastanede o dönemde aynı sıraları paylaştığı hekimler bulunan temizlik görevlisi Kilimcigöldelioğlu, o hekimlerin de yardımıyla tam 27 yıl sonra tıp eğitimine geri döndü. Kilimcigöldelioğlu şu anda yerleri paspasladığı hastaneye birkaç yıl sonra beyaz önlükle dönecek.

Gazete Habertürk'ten Mert Neşet Muslu'nun haberine göre tam 27 yıl önce kazandığı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden maddi imkânsızlıklar, annesinin ölümü ve alkol bağımlısı babasının da kendisini terk etmesi nedeniyle 3. sınıfta ayrılmak zorunda kalan Ufuk Kilimcigöldelioğlu, çocukluk hayali olan mesleğinden hiç vazgeçmedi.

İzmir Suat Seren Göğüs Hastanesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Kilimcigöldelioğlu, eski öğrencilere af çıkmasının ardından, hastane yöneticileri ve ailesinin de teşvikiyle döndüğü okulunu bitirmeye çalışıyor.

Sabah erken saatlerde gittiği okulunda derslere girdikten sonra akşam hastaneye geçen, yerleri paspaslayıp hastalara yardımcı olan Kilimcigöldelioğlu’na çalışma arkadaşları “Doktor Bey” diye sesleniyor.

“Okul ile işi aynı anda yürütmek kolay olmuyor. Beni en çok zorlayan ise devam zorunluluğunun olması” diyen Kilimcigöldelioğlu yine de hayalinden vazgeçmediğini vurguluyor, “Okuldan çıktıktan sonra işe geldiğim için neredeyse 24 saatim dolu geçmiş oluyor. Ama her şeye rağmen okulumu bitireceğim. Keşke her şey normal gitseydi de, okusaydım dediğim çok oldu. Şimdi 5’inci sınıfa geçtim. 2 yıllık sürem var. Buraya kadar gelmişken, hedefime ulaşmak istiyorum. Okulu bitirdikten sonra doktorluk yapmamda bir engel yok. Bir an önce doktor olarak göreve başlamak istiyorum” diye konuşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler