Baba-oğul 160 bin kredi kartı bilgisini ele geçirdi!

Baba-oğul 160 bin kredi kartı bilgisini ele geçirdi!

Adana'da baba-oğul, internet üzerinden kredi kartı bilgilerine ulaştıkları Türkiye'nin 81 ilinden 160 bin kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Adana'da bir kişi, izni olmadan kredi kartından para çekildiği yönünde polise ihbarda bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen polis, vatandaşların kredi kartı bilgilerini internet üzerinden alıp bu isimler adına kimlik çıkartarak internet üzerinden alışveriş yapan bir şebeke tespit etti.

Polis araştırmayı derinleştirdiğinde bu dolandırıcılığı baba Latif Ü. ile 18 yaşındaki oğlu Mustafa Ü.’nün yaptığı ortaya çıktı.

İki zanlının internet üzerinden kredi kartı limiti 50 bin TL ve üstünde olan kişilerin kart bilgilerini kopyalayıp bu isimler adına sahte kimlik yaparak yine internet üzerinden alışveriş yaptığı belirlendi.
Baba ve oğulun kendilerine yardım etmesi için internet üzerinden şebekeye üye buldukları ve 81 ilden aralarında üst düzey iş adamı ve bürokratların da bulunduğu 160 bin kişinin kart bilgilerini ele geçirdikleri öğrenildi.

İstanbul ve Adana’da ortak operasyon düzenleyen polis baba ve oğlun evine yapılan baskında teknoloji mağazalarından alınmış çok sayıda lüks telefon, elektronik eşyalar, çok sayıda sahte kimlik, iki klasör isim listesi ve farklı isimler adına düzenlenmiş yüzlerce kredi kartı ele geçirdi.
Polis kart bilgileri çalınan 160 bin kişiyi durumdan haberdar ederek adlarına alışveriş yapılmış olabileceği bilgisini verdi.

'ELİMDEN GELSE SENİ DE DOLANDIRIRIM'
Gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edilirken baba Lütfü Ü., bir muhabirin sorusu üzerine, "İhtiyacım vardı ondan dolandırdım.

Dolandırdığım vatandaşların parasını en lüks villalarda, konaklarda oturarak yiyorum. İhtiyacım vardı dolandırdım, zevkine villada oturmaya ihtiyacım vardı lüks yerde yaşamak için. Elimden gelse seni de dolandırırım yaz bunu da pişkinliğimi de yaz" demesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler