Baba Sönmez: Fotoğraftaki benim oğlum

Baba Sönmez: Fotoğraftaki benim oğlum

Abdülbaki Sönmez'in babası, Salih Neccar diye açıklanan şahsın oğlu olduğunu söyledi.

Ankara’yı kana bulayan bombalı terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheli adliyeye sevk edildi. PKK uzantısı TAK adlı örgütün eylemi gerçekleştirdiğini öne sürdüğü Abdülbaki Sönmez’in babası Musa Sönmez ifadesi ve DNA örneği alınmasının ardından serbest bırakıldı.

PKK’nın bir birimi olan TAK, saldırıyı Abdülbaki Sönmez’in gerçekleştirdiğini duyurmuş ve bu fotoğrafı servis etmişti.

Baba Sönmez saldırı sonrası Salih Neccar olarak fotoğrafı yayınlanan kişinin oğlu Abdülbaki Sönmez olduğunu söyledi. Böylece Suriye’den gelip Salih Neccar olarak Göç İdaresi Başkanlığına kimliğini kaydettiren kişinin aslında Abdülbaki Sönmez olma ihtimali kuvvetlendi.

DNA ALINDI
Ankara katliamı sonrası resmi makamlarca adlı Salih Neccar olarak açıklanan saldırganın, aslında Abdülbaki Sönmez olduğu, olayı üstlenen TAK adlı yasa dışı örgüt tarafından açıklanmıştı. Bunun üzerine Sönmez’in babası bulunarak ifadesi ve DNA’sı alındı Edinilen bilgiye baba Musa Sönmez, saldırgan olarak fotoğrafı yayımlanan kişinin oğlu olduğunu söyledi ve DNA’sının alınmasına da izin verdi. Şimdi saldırganın vücut parçaları ile babanın DNA örneği arasında inceleme yapılacak.

ABİMİN YANINDA GÖRDÜM
Öte yandan saldırgana bombalı saldırıda kullandığı aracı teslim ettiği tespit edilen Kubbettin O’nun, gözaltındaki kardeşi Metin O’nun ifadesine ulaşıldı. Metin O, ifadesinde, “Ankara iline yaklaşık olarak 40-45 gün önce geldim. Burada abim Kutbettin’in yanında B.. kuyumcu şantiyesinde 15 gün çalıştım. Sonra İstanbul’a gittim. Yaklaşık 1 ay kadar İstanbul’da çalıştım. Tekrar Diyarbakır’a döndüm. Saldırı eylemini gerçekleştiren şahsı tanımam. Bu eylemle ilgili benim herhangi bir bilgim görgüm yoktur” dedi.

İSMİ ALİ’YDİ
Metin O. “Ankara’da abim Kutbettin’in yanında çalışmakta iken, abime telefon geldi. Abim de Peugot marka kendi arabası ile bir yere gitti ve yanında ismini sonradan öğrendiğim Suriyeli olduğunu belirten Ali isimli şahısla geldi. Şahsın konuşması bozuktu. Üç gün sonra İstanbul’a çalışmaya gittim.10-15 gün önce Diyarbakır’a gitmek için abimi görmeye günü birlik Ankara’ya uğradığımda beni terminale Ali isimli şahısla birlikte bıraktı. Ali’nin kod isim kullandığını duymadım, bilmiyorum. Başka da bu şahsı bir yerde görmedim” dedi.

SUÇLAMA ÖRGÜTE YARDIM
Öte yandan saldırının gerçekleştirildiği ve çalıntı olduğu ortaya çıkan araçla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 3′ünün, hırsızlık değil, terör örgütüne yardım ile suçlandıkları ortaya çıktı. 3 kişi hakkında dava açılması halinde şüpheliler 3 yıla kadar hapis öngören “hırsızlık” suçundan değil, 15 yıla kadar hapis öngören terör örgütüne yardım suçundan yargılanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler