Babamın evini bile sattım

"Babamın evini bile sattım"

Ankara’da bir bankacının öldürülmesi ve bir işkadınının kaçırılmasının faili Hâkim Tercan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tercan, “Çetenin eline düştüm, beni azmettirdiler” dedi

 

Suçlarını itiraf eden Tercan, “Gece hayatı ve uyuşturucu yüzünden çetenin eline düştüm” dedi.
 
Cinayet, adam kaçırma, fidye ve hırsızlık suçlarından aranan Yargıtay 15’inci Ceza Dairesi Hakimi Serhat Tercan, önceki gün İstanbul’da yakalandı. Ankara’ya götürülen ve önceki geceyi Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde geçiren Tercan’ın yanı sıra, birlikte hareket ettiği öğrenilen 7 kişilik bir çete de gözaltına alındı. Tercan ve beraberindeki 7 kişi dün sabah saatlerinde Sincan Adliyesi‘ne sevk edildi. 
 
‘Çetenin eline düştüm’
Tercan, gece hayatı nedeniyle çetenin eline düştüğünü ve suçları da çetenin baskısıyla işlediğini anlattığı ifadesinde şunları söyledi: “Ankara’da gece hayatında tanıştığım bir kadınla ilişkim başladı. Daha sonra kokain ve hap kullanmaya başladım. Bu şekilde de liderliğini dolandırıcılıktan sabıkalı A.F.’nin yaptığı çetenin eline düştüm.”
 
‘Maaşım yetmiyordu’
“Maaşım gece hayatına yetmiyordu. Önce babamın üzerine bulunan evi sattım ve tüm para gece hayatında bitti. Daha sonra borçlanmaya başladım. Yaklaşık 1.5 milyon lira borcum vardı. Beni borcumu ödemem için sıkıştırdılar. Ödeyemeyeceğimi söyledim. Bana bir iş kadınını kaçırıp fidye almam için baskı yaptılar. Kabul etmeyince de gizli çekilmiş görüntülerimle tehdit ettiler.”
 
‘İntihar etmeyi düşündüm’
Yapmak zorunda kaldım. Başarısız olunca da kaçtım. Çok miktarda kredi çekmiştim. Borçlarımı ödemek için bankacı akrabam Mustafa Hastürk’ten yardım istedim. Bana yardım etmeyince onu öldürdüm. Daha sonra da Ankara’dan kaçtım. Yakalandığımda intihar etmeyi düşündüm ama yapamadım.”
 
Savcıya mektup yazmış
Tercan’ın ifadesini Başsavcı Murat Gökçe aldı. Sabah saat 10.00 sıralarında savcı karşısına çıkan Tercan’ın ifade verme işlemi akşam saatlerine kadar sürdü. Tercan’ın ifadesinde işlediği suçları itiraf ettiği öğrenildi. Tercan’ın yakınlarının da adliyede olmaması da dikkat çekti. Tercan’ın savcının karşısına çıkmadan önce Emniyet’te bir sayfalık bir mektup yazdığı da öğrenildi. Mektupta bazı kişilerin ismini veren Tercan’ın, ‘uyuşturucu çetesi’ üyesi olan bu şahısların kendisini uyuşturucuya alıştırdıklarını, kendisini ellerindeki fotoğraflarla tehdit ederek suç işlemeye ittiğini ve bu nedenle bu suça bulaştığını” iddia etti.
 
Kız arkadaşı da gözaltına alındı
Emniyet sorgusunda şüphelilere “uyuşturucu madde kullanıyor musunuz”, “Diğer şüphelileri tanıyor musunuz”, “kaçak olan A.T’nin nerede olduğunu biliyor musunuz” gibi soruldu. Tercan hakkında arkadaşlarıyla bazı telefon konuşmaları yaptığı iddia edilen kız arkadaşı M.A’nın ve olaydan sonra bir kaç saat evinde kaldığı iddia edilen E.Ş’nin savcılık sorgusunda, olaylarla ilgileri olmadığını ve Tercan’ın işlediği suçlardan haberdar olmadıkları söyledikleri öğrenildi. (VATAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler