Bağımsız yargı ve adil yargılama istiyoruz

"Bağımsız yargı ve adil yargılama istiyoruz"

Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajda ilginç tespitlerde bulundu.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu bugün saat 10.00'da Belediye Meydanında Atatürk Anıtına konulan çelenk sonrası yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan Köroğlu "Biz avukatız, hukukçuyuz, güce tapmayız, zulme ve baskıya boyun eğmeyiz, hiçbir iktidara biat etmeyiz. Gerekirse kırılırız, eğilip bükülmeyiz. Hiç kimseden emir almayız, kimsenin kölesi ve emir eri de olmayız. Biz gücümüzü kuvvetten, iktidardan değil, hukuktan, haktan ve halktan alırız." dedi.

Başkan Köroğlu'nun açıklaması şöyle:
 
"Değerli Meslektaşlarım
Bu gün avukatlar günü, bu gün yine savunma mesleğinin ekonomik, sosyal ve siyasal kuşatma altında olduğu bir gün. Bu gün köleliği kaldıranların, bu gün Fransız ihtilalin de ihtilal beyannamesini yazanların, bu gün yargılamanın olmazsa olmazlarının, bu gün hakimi hakim, savcıyı savcı yapan hukukçuların, avukatların günü.
 
Değerli Meslektaşlarım
Adalet duygusunu yitirmiş hiçbir toplumun geleceği yoktur. Bu nedenle temel talebimiz, Bağımsız yargıdır ve adil yargılama hakkının gerçekleştirilmesidir. Mesleğimizin pek çok sorunu bulunmaktadır. Ancak hiçbir sorunumuz halkımız, yurttaşlarımız için hak ve adalet talebimizden, meslek onurumuzdan daha önemli ve öncelikli değildir. Savunmayı yok saymak, halkın hak arama özgürlüğünü yok saymaktır. Hiç kimse, bir gün adil yargılanmaya, savunmaya ve savunulmaya ihtiyacı olabileceğini unutmasın. Hiç kimse benim avukata ihtiyacım olmaz diye düşünmesin. Biz avukatların toplumun sesi ve vekili olduğunu unutmasın. Unutmayınız ki savunmanın olmadığı yargılama, yargısız infaz olur. 
 
Biz avukatız, hukukçuyuz, güce tapmayız, zulme ve baskıya boyun eğmeyiz, hiçbir iktidara biat etmeyiz. Gerekirse kırılırız, eğilip bükülmeyiz. Hiç kimseden emir almayız, kimsenin kölesi ve emir eri de olmayız. Biz gücümüzü kuvvetten, iktidardan değil, hukuktan, haktan ve halktan alırız.
 
cankiribarosu-erkankoroglu-sozcu-resim-041.jpg
 
Değerli Meslektaşlarım 
Bu gün geldiğimiz noktada, ülkemiz, konusu hukuk olan ve sonuçlarının da ne olacağı belli olmayan büyük bir imtihandan geçmektedir. Bu imtihan içerisinde insanlarımız, isimsiz, imzasız ihbar mektupları ile soruşturmaya tabi tutulmakta, suçlamaların dayanağı olan kanıtların ne olduğunu bilmeden uzun süre tutuklu kalmaktadırlar, bu durumdan vatandaşın yanı sıra devleti yöneten Cumhurbaşkanı ve Başbakan, yüksek yargı başkanlarının rahatsızlıklarını duymaktayız. Meslektaşlarımızın aldıkları davalar ile özdeşleştirildiğini, robokoplarla duruşma salonlarında dövüldüklerini, sabaha karşı göz altına alındıklarını, bazı davalarda savcıların, avcılık yaptığını izlemekteyiz. Bu ortamda savunmayı savunmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtiyorum. Büyük Atatürk'ün şu sözünü de söylemeden geçmiyorum.
 
Atatürk’ün dediği gibi: Herhalde alemde bir hak vardır ve hak, kuvvetten üstündür.
 
Değerli Meslektaşlarım
Avukatlık kanunu bizlere, hukuk devletini ve adil yargılamayı sağlama görevi vermiştir. Dolayısıyla demokrasiyi korumakta bizim görevimizdir. Bildiğiniz gibi demokrasi ağır bir yüktür ve herkes onu taşıyamaz. Demokratım demekle de demokrat olunmaz. Demokrat olmak bir yaşam biçimidir. Bir kültürdür, yaşama ve insanlara karşı bir duruş bir tavırdır. Demokrasi, farklılıklara tahammül etmek değil, farklılıkları kurucu unsur olarak kabul etmektir.
 
Demokrat kimliğimizden asla taviz vermeyelim. Fakat; İnsanlarımızın Kutuplaşmasına, yapay düşmanlıklar üretenlere, Düşünce polisliği yaparak insanlarımızı fişleyenlere, Sloganlarla düşünenlere, hamaset yapanlara, gelecek ufku ve vizyonu olmayan, internet teröristi klavye delikanlılarına, niyet okuyuculara, statüsüne endeksli olanlara, Toplumun sinir uçlarına bilerek bıçak saplayanlara, ezberlediğinden fazlasını konuşamayan ve düşünemeyen medya maymunlarına, yine önceden öğretilmiş ekranların Hacivat ve karagözlerine izin ve pirim vermeyelim.  
 
Değerli Meslektaşlarım 
Hukukun, hukukun üstünlüğünün, İnsan haklarının, adil yargılamanın, Demokrasinin, barışın, hoşgörünün ve sağduyunun egemen olduğu, özgür ve çağdaş bireylerden oluşan, üstünün hukuku değil, hukukun üstün olduğu, ulus devlet anlayışının ve üniter devlet yapısının bozulmadığı bir ülkede yaşama dileğiyle, hepinizin Avukatlar gününü kutluyorum."
 
ÇANKIRILI AVUKATLAR YARIN KIZILCAHAMAM'DA
Öte yandan, Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Çankırı Barosu '5 Nisan Avukatlar Günü' nedeniyle düzenlediği etkinlik çerçevesinde, yarın Kızılcahamam - Patalya Otel'de bir araya gelerek avukatların mesleki sorunlarını masaya yatıracak ve hafta sonunu eşleriyle birlikte geçirecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler