Bahçeli: Bu bir cinayettir!

Bahçeli: Bu bir cinayettir!

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, konuşmasında Taner Yıldız'dan övgüyle bahsetti.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

3 Mayıs 2014 salı günü, yalnızca Soma değil 77 milyon ağlamıştır. Türkiye tarihinin en büyük iş kazası yaşanmıştır. Hakikaten de acımızı tarif etmek için kelimeler kifayetsizdir. Babasını kaybeden, eşini yitiren, evladından olan aziz vatandaşlarıma başsağlığı diliyorum. Soma'nın iş çekişini
ve matemini paylaşıyorum. 

Soma'da yaşanan maden kazası Türkiye'nin hafızasından çıkmayacaktır. Maden işçilerinin hakkını ödemek kolay değildir.

İşçilerin ne kadar büyük kazalarla karşı karşıya olduğunu göstermek konusundan çok mühimdir.

Soma faciası herşeyi gün yüzüne çıkarmıştır. 

Fakat ısrarlar iş kazalarının yaşanıyor olması bu alanda dünya sırasında ilk sırada olmak uygarlıkla kesinlikle uyuşmamaktadır.

Şimdi zaman yas tutmakla birlikte, Bu kazasının nedenini araştırma zamanıdır.

İş kazalarının devam etmesi medeniyetle bağdaşmaz. Devlet ilk günden seferber olmuştur.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olayın ilk anından itibaren mesafeli tavrını korumuştur. Başta Enerji Bakanı olmak üzere, Soma'ya gelen sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi iletiyorum.

Soma'daki kazanın nasıl gerçekleştiği henüz açıklığa kavuşmadı. Uzmanlar kömür yanmasının hemen olmayacağını söyledi.

İki seçenek var ya ikaz sistemi çalışmıyordu ya da ikaz dikkate alınmadı. Bize göre iki seçenek de cinayettir. Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Maden işletmesinin biz denetledik herşey iyi demesi akıllarda trajikomik bir açıklama olarak kalmıştır.

Soma'daki iş kazası en küçük ayrıntısına kadar incelenmelidir.

Başbakan Erdoğan'ın yaşanan faciayla ilgili "bunlar olağan şeylerdir" demesi acımasız bir ifadedir. Bu nasıl bir fıtrattır ki sürekli madencilerimizi bulmaktadır.

Utanmasa Soma'daki maden faciasını paralel örgüte mal edecek. Başbakan Erdoğan, 1942,1960'da Çin'den, 1965 Hindistan'da yaşanan maden kazalarından örnek vermiştir. 301 işçimizin ölümü Erdoğan'a göre olağandır. Allah'tan grip salgınları aklına gelmemiştir. Başbakan, Titanik isimli yolcu gemisinin buz dağına çarprak binlerce insanın ölümünü de örnek verebilirdi, tekerliği ilk bulan insanla avlanan ilk insanı benzeştirebilir. 

Soma'da yaşanan acıyı istismar etmek için hazır kıta beklemektedir. Soma'daki acıyı hep birlikte gidermek, dayanışmadan ödün vermemek zorundayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler