Bahçeli için araştırma komisyonu

Bahçeli için 'araştırma komisyonu'

Başbakan Erdoğan'dan Moğolistan dönüşü önemli açıklamalar... Erdoğan, Bahçeli'nin iktidar ortağı olduğu dönemi inceleteceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin döneminde bankaların 111 milyar kaybının olduğunu belirterek, "Faiziyle 246 milyarı buluyor. 13.5 milyarlık zorunlu tasarruf, 3.5 milyarlık KEY bunların dönemine ait. Bunu biz hallettik. Rakamlar ortada" dedi.

Bugün Gazetesinden Adem Yavuz Arslan'ın haberinde Başbakan Erdoğan'ın şu sözlerine yer verildi:
 
BANKALARIN 246 KATRİLYON KAYBI VAR
Bahçeli, kendi dönemleriyle ilgili araştırma komisyonu meselesinde meydan okudu. Dönünce inceleteceğim arkadaşlarıma. Bu bankaların 111 katrilyon kaybı var. Faiziyle beraber 246 katrilyon buluyor. Şimdi böyle bir gerçek ortada duruyorken bunu inkar ediyor.
 
Geliyoruz zorunlu tasarrufa. 3,5 yıl onların iktidarı dönemi, daha gerisi de var. 13.5 katrilyon da oradan var. KEY'e geliyoruz. 3.5 katrilyon tamamen bunların dönemine ait. Benim dönemde yok diyor. Şimdi hepsini çıkartacağız ortaya. Kim bilir daha neler çıkacak?
 
Erdoğan, "Bahçeli hakkında hazırlanan fezleke için adeta meydan oldu, tavrınız ne olacak? sorusunu ise "Bakalım değerlendirmesini yapalım konuşalım. Meclise gelen nedir ne değildir" diye yanıtladı.
 
İSRAİL SÖZÜNÜ TAM TUTMUYOR
Erdoğan, özür sonrası İsrail'in sözünü tam olarak tumadığını, Gazze'yi rahatsız etmeyi sürdürdüğünü kaydetti. 
 
YARI BAŞKANLIK SİSTEMİ
Başbakan, anayasa yapım süreciyle ilgili olarak da 'partili cumhurbaşkanı' düşüncesine vurgu yaparak, "Başkanlık sistemine, yarı başkanlık sistemine baktığınızda hepsinin partili olduğunu görürsünüz. Obama partilidir. Hollande partilidir. Böyle bir ülkede başkanlık sistemi endişelere sevk ediyorsa o zaman partili cumhurbaşkanlığı sistemine veya yarı başkanlık sistemiyle de bu adımlar atılabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler