Bahçeli: Ortak aday çıkarılmalı

Bahçeli: Ortak aday çıkarılmalı

MHP lideri Devlet Bahçeli: Kamplaşma olmaması için cumuhrbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarılmalı.

Türk milletinin ilk defa cumhurbaşkanını doğrudan seçeceğini belirten Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın ise cumhurbaşkanı olma hayaliyle parti içi istişareleri harekete geçirerek adaylığını onaylatmanın peşinde olduğunu savundu. “Bir 5 yıl daha Sayın Gül ile devam edelim diyemeyenlerin, siyasi imkanları ile faullü davranmaları, mutemetçi ve emanetçi başbakan arayışına girmeleri çok şık ve edepli bir tavır değildir” diyen Bahçeli, medyadaki haberlere bakıldığında Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı makamına çoktan oturduğunu ileri sürdü. Bahçeli, “Bizim önerimiz, Başbakan Erdoğan’ın yüzde 51 ile Cumhurbaşkanı olacağı kehanetinde bulunanlara YSK’nın duyarsız kalmaması, bugünden yeni cumhurbaşkanını ilan etmesidir. Bize görev hatırlatması yapanların çok yakın zamanda mahcubiyetten başları öne eğilecektir. Muhalefetin adayını merak edenler, gerçekte bizim Cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle çıkacağımızdan ürken ve korkan ısmarlama aydınlardan başkası değildir. Hatırlatıyorum ki, biz de kendi mekanizmalarımızı ve istişare kanallarımızı çalıştırarak en uygun ve akla en yatkın adayı tespit ile uğraşıyoruz. Bu çerçevede sona yaklaştığımızı da belirtmek isterim. MHP’nin gündeminde kendi adayını çıkartmak ve büyük Türk milletine önermek vardır” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın aday olmaya karar vermesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi takvimi başlar başlamaz Başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli, “Başbakanlık makamıyla Cumhurbaşkanlığı adaylığı ahlaken birlikte yürütülmeyecektir. Devletin imkanlarını kullanmak adil bir demokratik rekabetle uyuşmayacaktır. Bize göre, Cumhurbaşkanlığı siyasi inat meselesi haline getirilmemelidir. Bilhassa Başbakan Erdoğan Çankaya’ya çıkma hesaplarını revize etmeli ve bu hevesinden vazgeçmelidir. Başbakan Erdoğan, üç dönem engeline takılarak saf dışı olacak 71 arkadaşını harcamak yerine, kendisini bir süreliğine dinlendirmeli ve o esnada yolsuzluklar konusunda hakim karşısına çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

"ORTAK ADAY ÇIKARILMALI"
 MHP lideri Bahçeli, toplantının ardından yaptığı açıklamada ise, "Türkiye’nin seçmen profili göre ortak aday çıkarılmalı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler