Bahçeli, Sakarya İl Teşkilatını da kapattı!

Bahçeli, Sakarya İl Teşkilatını da kapattı!

MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ile il yönetimi, genel merkez tarafından görevden alındı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Muğla ve Çankırı İl Teşkilatlarından sonra Sakarya İl Teşkilatını da kapattı.

Devlet Bahçeli imzalı görevden alma yazısı, gereğinin yapılması için bugün Sakarya Valiliği'ne fakslandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli imzasıyla Sakarya Valiliği'ne bugün gelen yazıda, "Parti tüzüğünün 52 ve 54'ncü maddeleri gereğince Sakarya İl Teşkilatı Başkanlık Divanı tarafından yeni teşkilat kuruluncaya kadar il teşkilatı kapatılmıştır" denildi. Sakarya Valiliği bu yazı üzerine gereğinin yapılması içii Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne yazı gönderdi.
 
KORAY AYDIN'A DESTEK VERMİŞTİ
Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevden alınan MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan, kasım ayında yapılan MHP Büyük kurultayında genel başkan adayı Koray Aydın'a destek vermişti.
 
KONYA İL TEŞKİLATI DA GÖREVDEN ALINDI
 
Öte yandan, Çankırı ve Sakarya İl Teşkilatlarının kapatılmasından sonra, MHP Konya İl yönetiminin, MHP Genel Merkezi'nden gelen bir yazıyla görevden alındığı bildirildi.
 
Görevden alınan MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya, yaptığı açıklamada, il teşkilatının olağan kongresinin 8 Nisan 2012'de gerçekleştirildiğini anımsattı.
 
Bu kongrenin çok seviyeli, çekişmeli ve heyecanlı bir kongre olduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
 
''Delegelerin baskı altına alınmasına rağmen onların hür iradeleriyle bu kongrede ben ve ekibim göreve getirildik. O günden bu yana görevimizin başındaydık. Ancak bugün Genel Merkezimizden gelen bir yazı ile görevden alındık. Görevden alınma şekli de değişik. Yazıda 'İç tüzüğümüzün 34. maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar teşkilat kapatılmıştır' diyor. Biz de yarın yapacağımız basın açıklamasının ardından partimizi kilitleyip gideceğiz. Sonra kim gelirse o partimizin il başkanı olacak, biz de ona saygı göstereceğiz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler