Bahçeli'den önemli açıklamalar

Bahçeli'den önemli açıklamalar

Engin Alan, TBMM'ye geldi...

Balyoz davasında tahliye olan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, TBMM'ye geldi. MHP grup toplantısına katılan Alan, MHP lideri Bahçeli'yle kısa süre sohbet etti. Alan, grup toplantısının ardından Genel Kurul'da yemin edecek.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Sorumsuz cinayetler siyasete çok zaman kaybettirmiştir. Dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünen küçük kafalar böyle devam ederek toplumsal kutuplaşmadan zevk duymuşlardır. Savaş mantığıyla çapsız siyaset ispirtocuları siyasetimizden çok şey götürmüştür.Her darbe toplumsal istikrarı zedelemiştir. Her ne sebeple yapılırsa yapılsın hiçbir askeri müdahale doğru değildir, tehlikelidir. Başbakan Erdoğan ve hükümeti millete korku enjekte etmiştir. Erdoğan içi boş demokrasi söylemleriyle yıllardır huzursuzluk kaynağı haline gelmiştir. 

12 EYLÜL DAVASI 
Algısı kapanan Kenan Evren’in hapse kapatılarak 12 Eylül hesabı sorulduğu düşünülmesi çok ucuzdur. 12 Eylül darbesini sorgulayacaksak sadece iki yaşlı darbeciyle güç gösteri yapılmaması gerekmektedir. 12 Eylül düzenini, hak kayıplarını nasıl yorumlayacağız? Evren ve Şahinkaya’yı cezalandırınca çekilen çileler sıfırlanacak mı?

MHP 12 Eylül’ün en ağır sonuçlarına maruz kalmıştır, ölümle sınanmıştır. Şimdi herkes Evren ve Şahinkaya’ya odaklanmıştır. MHP’ye kin kusan 12 Eylül cellatlarını kimse konuşmamaktadır. Önce adam olması, önce kalbinin vatan aşkıyla çarpması gerekecektir. Bu da olmayacağına göre bu sonuçlar hiçbir işe yaramayacaktır. Demokrasi şampiyonu kesilen yazar takımının o dönemlerde 12 Eylül’cüleri nasıl alkışladığını biliyoruz. İki yaşlı insanın yargılanmasıyla 12 Eylül davası kapanmaz.

"KAN AĞLATAN DESPOTSUN"
34 yıldır kan içtik kızılcık şerbeti içtik dedik. Belki doğru belki yanlış ama bu devlet bizim hepimizin dedik, buna da dayanacğız dedik. Şimdilerde Erdoğan bize 12 Eylül’le ilgili parmak sallamakta ve ahkam kesmektedir. Erdoğan, senki Kenan Evren’in kucağında pışpışlanan süt emen, 12 yıldır  Türkiye’ye kan ağlatan bildik bir depotsun. Sen 12 Eylül’ü bırak da 28 Şubat’ın peşine düş. Bir gün gelecek 17-25 Aralık için yaptıklarınının bedelini ödeyecektir. Pınarhisar’daki günlerini bile mumla arayacaktır.

BALYOZ TAHLİYELERİ
16 Aralık’ta başlayan Balyoz 21 Eylül’de sonuçlanmış ve onanmıştır. Bu kapsamda yüzlerce kişi ceza almıştır. Hukuku linç eden yağmur gibi ceza yağdıran savcılar tarihe kara bir leke olarak geçmişlerdir. Tanık olarak gösterilen askerlerin dinlenmemesi gibi hatalar Balyoz davasının omurgasını çökertmiştir. Türk askerini ceza evine koymuştur. Balyoz darbe planından dolayı içeride tutulan askerler özgürlüklerine kavuştular. Uyduruk delillerde sınır tanımayan savcılar şimdi nereye sığınacaklardır? Askerlerimizin kaybolan yıllarının hesabını kim geri verecektir? Hukuku takip eden savcılar şimdi ne yapacaklar? İyi ki Anayasa Mahkemesi vardır, iyi ki vicdanını satmayan hakimler vardır.

"KENDİSİ DE CUMHURBAŞKANI ADAYI..."
Erdoğan tahliyeleri hala içine sindirememiştir. Bu çerçevede Başbakan Erdoğan’ın Haliç’te yaptığı konuşması kendisi adına yüz karasıdır. Maden 12 Eylül referandumu tahliyelere neden olmuştur, bu halde Erdoğan 13 Eylül’de kendisi için yapılan anayasa değişikliği olmasaydı kendisi de cumhurbaşkanı adayı olamayacaktır. Mağdurlara gelince mi bize minnet duyun demek istemektedir. Ne saçmalamaktadır. Erdoğan başbakan olmak için ABD’ye yalvarmıştır.

"BİZLER BEDEL ÖDEME SIRASINI SAVDIK..."
Hukuku parayla karartmayı aklında geçiren birisinin başbakanlık koltuğunu işgal etmesi utanç kaynağıdır. Tahliye olan herkesin sevincini paylaşıyoruz. Grup sıralarımızda hep bir eksik vardı. O tarihlerde aramızda bulunamıyordu, hedef seçilmişti. Bizler hep birlikte sabrettik. Adaletin tecelli edeceğine inandık. Bu oyuna düşmedik. Biz AKP’ye rağmen doğrunun kazanacağına hep güvendik. 18 yıl ceza almış arkadaşımızın komployu kurban gittiğine inandık. Başbakan bizler bedel ödeme sıramızı savdık ama bedel ödeme sırası sana geçtiğinde adaletin karşısında ayakta uzun uzun dikileceğin günler bilesin ki çok yakındır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler