Bakalım Melih Gökçek sözünde duracak mı?

Bakalım Melih Gökçek sözünde duracak mı?

Atkaracalar Belediye Meclisi aldığı bir kararla, yılların

Hoşislamlar yolunu "Gökçek yolu" olarak değiştirdi!

Kararın alınmasından sonra vatandaşların büyük tepkisi ile karşılaşan Belediye Başkanı Rifat Altuntop "Yola Gökçek ismi verdiğimiz doğrudur ama bu sadece ilçeye girişte, yani E-80 üzerinden Hoşislamlar Türbesine giden yol için geçerlidir. İlçe içerisindeki cadde yine Hoşislamlar olarak adlandırılmaya devam edecektir" dedi.

KARARIN ALTINDA EKONOMİK YETERSİZLİK YATIYOR
Başkan Altuntop, yanlış anlamalara meydan vermemek için özenle seçtiği kelimelerini "Bildiğiniz gibi Hoşislamlar caddesi belediyenin önünden başlayarak türbeye kadar uzanan yolu kapsıyordu. Belediye Meclisi olarak ilçe merkezindeki kısma hiç dokunmadan, E-80'den başlayarak türbeye kadar giden bölüme 'Gökçek yolu' kararını aldık." diyerek, gerekçelerini de şöyle açıkladı:

"İlçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan merkezdeki 'Yedi kardeşler' ile 'Hoşislamlar türbesi' bölge insanı için önemli değerlerdir. Buraların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında bizler de görevlerimizi tam anlamıyla yerine getirmeliyiz. Hoşislamlar türbesi, sadece Çankırı insanının değil, değişik illerden gelen insanımızın da ziyaret ettiği bir duraktır. Ancak bu bölgeye giden yolda altyapı eksiklikleri mevcuttur. Kanalizasyon şebekesinin yapılması gerekiyor. Bununla birlikte türbenin bulunduğu yerde bir açık otopark düzenlemesine ihtiyaç var. Bütün bunların yapılabilmesi için de belediyemizin bütçesi ne yazık ki uygun değil. Bizim imkanlarımız kısıtlı. Bu sıkıntıları nasıl aşabiliriz noktasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız İ. Melih Gökçek ile hem Atkaracalar'da hem de Ankara'da çeşitli defalar görüştük. Bizlere yardımcı olabileceğini belirtti. Ben de Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımla birlikte meclisimizden Başkan Gökçek'e jest olsun diyerek böylesi bir karar çıkarttım. Sayın Gökçek'in sağlayacağı imkanlarla hem türbeye gidiş yolunu güzelleştireceğiz hem de Gazibey mahallesinin kanalizasyon ihtiyacını gidereceğiz."

İ. MELİH GÖKÇEK
SÖZÜNDE DURACAK MI?
Öte yandan Atkaracalar Belediye Meclisince alınan bu karara giden süreçte sadece Hoşislamlar yolu ve diğer ihtiyaçlar için yapılacak yardımlar öncesi, ilçenin sokak ve cadde tabelaları ile hanelerin kapı numaralarının Büyükşehir Belediyesince karşılandığı da öğrenildi.

Başta Atkaracalar sakinleri olmak üzere şimdi kamuoyu, Hoşislamlar Türbesine giden yola adı verilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'in "yardım" sözünü ne derece yerine getireceğini merakla bekliyor.

Son olarak Gökçek'in "sözleri" konusunda bir hatırlatma da yaparak haberimizi sonlandıralım: 2004 yılı yerel seçimler öncesi Ak Parti adayı İrfan Dinç'e destek vermek amacıyla Çankırı'ya gelen Gökçek, o gün yaptığı konuşmada "İrfan Dinç'i belediye başkanı seçildiği takdirde, ben de Çankırı'da 'Ankara' ismini taşıyan bir park yapacağım" (!) sözü vermişti.

Sonuç mu; Malumunuzdur ki, kocaman bir sıfır...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler