Bakan Bayraktar: Çankırıya omuz vereceğiz

Bakan Bayraktar: Çankırı'ya omuz vereceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Çankırı ziyareti olumlu geçti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm için ellerini taşın altına koyduklarını belirterek, "Vatandaşlar belediyeleri sıkıştırıyor. Bu, dalga dalga Anadolu'ya yayılacak" dedi.

Çankırı Valiliğini ziyaret eden Bakan Bayraktar, Çankırı ile Ankara arasındaki duble yol istenen kaliteye ulaştığında iki kenti çok daha yakın hale getireceklerini söyledi. Bakanlık olarak belediyelere yardım ettiklerini ama yeterli olmadığını belirten Bakan Bayraktar, "Çankırı'nın gelişmesi, kalkınması, yatırımların artması için biraz daha gayret sarf edeceğiz" ifadesini kullandı.      
 
Bakan Bayraktar, kentin dörtte üçünün Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olması nedeniyle birinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu anımsatarak, Çankırı'da kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini anlattı.
 
"Muhalefet bu işi çok speküle ediyor"   
Gazetecilerin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Bayraktar, bu konuda vatandaşların talebini artırmaya çalıştıklarını kaydetti.
 
Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde vatandaşlara kira yardımı yaptıklarını ve alacakları kredinin faizinin yüzde 4'ünü karşıladıklarını vurgulayarak, bütün kentsel tasarımlarda alabildiğine kolaylık sağladıklarını dile getirdi.
 
"Vatandaş, kentsel dönüşümü istemiyor" şeklindeki söylemlere dikkati çeken Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:
 
"Biz de onun için bu işi vatandaşın talebini artırarak yapmak istiyoruz. Vatandaş nasıl kendine bakıyorsa, evi de öyle. Bu kanun insanların hayatını korumaya, hayat hakkını idame ettirmeye, canını koruma ve kollamaya yöneliktir. Vatandaşlarımıza her türlü yardıma amadeyiz. Valililiklerimiz, belediyelerimiz ve biz yardıma amadeyiz. Vatandaşımız gelsin, desin ki 'Ben evimi yenilemek istiyorum.' Versin müteahhide, ona her türlü yardımı yaparız. Eğer müteahhide veremiyorsa, belediyeye gidecek. Belediye organize edecek, yıkacak, yapacak ve kendisine yeni ev verecek. Bu şekilde bu işi götürmek istiyoruz. Muhalefet bu işi çok speküle ediyor.
 
Vatandaşlardan gelen taleplerin sayısı sadece İstanbul'da 800 ile bin arasında. Vatandaşlar belediyeleri sıkıştırıyor. Bu, dalga dalga Anadolu'ya yayılacak. Kentsel dönüşüm için elimizi taşın altına koyduk. Her türlü desteğe hazırız. Her türlü riski aldık."
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Bakan Bayraktar'a İnandık Vazosu ve kaya tuzu ürünlerinden hediye etti.
 
Bakan Bayraktar, ziyaretin ardından Tapu ve Kadastro Müdürlüğü personeliyle basına kapalı toplantı yaptı.
 
cankiri-bakanbayraktar-acilis-sozcu-resim-042.jpg
 
ZİYARETTEN ÇANKIRI'YA KALANLAR...
Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Çankırı ziyareti sonrasında;
- Dokuz ilçeye (Ilgaz ve Çerkeş'in dışında) çöp toplama projesinin hayata geçirilmesi konusunda tam destek.
- Çankırı Belediyesinin bazı projelerine bakanlık desteği
- Belediyelerin İller Bankası paylarının yükseltilmesi konusunda destek
- Kentsel dönüşüm konusunda tam destek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler