Bakan Bozdağa saldırı - İZLE

Bakan Bozdağ'a saldırı - İZLE

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hacıbektaş şenliklerinde yaptığı konuşma sonrası saldırıya uğradı.

Bozdağ kürsüden indikten sonra da bir anda ortalık karıştı. Bir kişi Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a saldırmak istedi. Yakın korumaları bunu önledi. Yaşanan arbededen sonra çevik kuvvet ekipleri Bozdağ'ın çevresinde etten duvar ördü.
 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuşurken bazı kişiler protestoda bulundu. Bekir Bozdağ, kendisine 'yuh' çeken ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları ve ıslıklı protestolar altında kürsüde konuştu, "Sizleri Başbakanımızın selamı ile selamlıyorum'' diye başlayınca protestoların dozu arttı.
 
Bozdağ konuşmasını tamamlayıp protokol tribünündeki yerine giderken, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde belediyede çalıştığı belirtilen 34 yaşındaki Hüseyin Satı, ''Buraya ne yüzle geldiniz'' diyerek, yumruklu saldırıda bulundu. Hemen müdahale eden Bakan Bozdağ'ın korumaları tarafından etkisiz hale getirilen Hüseyin Satı'yı gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 
İŞTE O GÖRÜNTÜLER
 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 
SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA
Korumaların anında müdahalesi sayesinde olaydan etkilenmeyen Bozdağ şunları söyledi:
 
"Bugün Hacı Bektaş ilçemizde ülkemizin manevi mimarlarından Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma programı vardı. Burada gayet güzel konuşmalar yapıldı. Burada Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretisini, konuşmalardan kitaplardan dinleme fırsatı buluyorlar.
Biz hükümet olarak da Türkiye’nin manevi mimarlarının tanıtılması, öğrenilmesi için yapılan çalışmaya destek veriyoruz. Bu etkinliklere katıldık ve Hacı Bektaş-ı Veli dostlarıyla, canlarla beraber paylaştık.
Konuşmadan sonraki süreçte, Hacı Bektaş-ı Veli ile alakası olduğunu düşünmediğim, sevgi barış dostluk anlayışıyla ilgisi ve alakası olduğunu düşünmediğim bir kişi tarafından olumsuz bir saldırıya muhatap kaldık. Bunu basın mensupları farklı bir değerlendirme yaparsa üzülürüz. Bu Hacı Bektaş-ı Veli’nin yolundan gidenleri bağlayan bir şey değildir. Alevi kardeşlerimizle alakalı bir husus değildir. Orada bulunan Hacı Bektaş-ı Veli dostları üzüntülerini ifade ettiler. Herkes bundan rahatsız oldu. Bu güzel ortamı provoke etmek isteyen birileri olduğunu düşünüyorum.
Hacı Bektaş dostları bu provokasyonlara prim vermediler. Şu anda bir şey yapılıyor, detaylı bilgiler bende yok. Yetkililerden alırsınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler