Bakan Fatma Şahin, Çankırıda

Bakan Fatma Şahin, Çankırı'da

Geçen yıl 17 Şubat'ta Çankırı'ya gelirken yoğun kar nedeniyle Tekebeli'nde kalan Bakan Şahin yaklaşık bir yıl rötarla Çankırı'da...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bugün geldiği Çankırı'da ilk olarak belediye girişinde vatandaşlar tarafından "Şefkatin Annesi" sloganları eşliğinde karşılandı. Karşılamada Mustafa Kurt isimli bir Kore Gazisinin okuduğu şiir sonrasında duygusal anlar yaşadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görev alanındaki çalışmaların belediyelere devredilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Şahin, "Hizmetlerin insan odaklı belediyeciliğe dönüşmesinin son yıllarda ne kadar önemli ve etkin olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan bizim kendi alanımızda yaptığımız çalışmalarda yerel belediyecilik güçlü bir sosyal belediyeciliğe, hizmet odaklı belediyeciliğe dönüştüğü zaman biz zaten bu üzerimizdeki yaptığımız çalışmaların hepsini devredeceğiz. Kanun hükmünde kararname ile bu bize verilmişlerdi. Şimdi bu standartlar oluştuktan sonra görev alanımızdaki işlerin sadece takibini, denetimini yapacağız. Bu işin işletmesini belediyelerimiz yapacak. Hamdolsun belediyelerimizin altyapısı giderek güçleniyor." diye ifade etti.
 
bakansahin-cankiri-sozcu-resim-021.jpg
 
Bakan Fatma Şahin, Çankırı Belediyesi Kadın İstihdamını Destekleme ve Altyapı Oluşturma Merkezi'ni de ziyaret ederek kadınların yaptığı ürünleri inceledi.
 
İSMAİL ÖZDEMİR HUZUR EVİNİ ZİYARET
 
Şahin belediye ziyaretinin ardından İsmail Özdemir Huzur Evi'nde huzur evi sakinleri ve Korgun Sevgi Evleri'nde kalan öğrencilerle bir araya geldi.
 
Bakan Şahin burada yaptığı konuşmasında, bakanlık olarak büyük bir aile olduklarını belirterek, ''Bu ailenin içinde ak saçlı dedelerimiz ve 14 bin evladımız var. Bunların emaneti bizim üzerimizde.'' şeklinde konuştu.
 
bcheui6cyai5efn.jpg
 
100. YIL YETİŞTİRME YURDUNU ZİYARET
 
Şahin, huzur evinde yaptığı incelemelerin ardından 100. Yıl Yetiştirme Yurdu'na geçerek burada kalan öğrencilerden şubat ayında doğanlar için düzenlenen doğum günü partisine katıldı.
 
Şahin, buradaki konuşmasında, yola çıkarken herkesin mutlu olmasını amaçladıklarını söyleyerek, 'Sayın Başbakanımız ile birlikte 74 milyonun huzuru, mutluluğu, barışı için ülkemizin kaynaklarını ülkemizin insanlarının mutluluğu için kullandık.'' diye konuştu. Şahin, burada öğrencilerle birlikte pasta keserek öğrencilere kendi ellerinden pasta ikram etti.
 
bakansahin-cankirida-sozcu-resim-023.jpg
 
Yetiştirme Yurdundaki programın ardından, Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen engelli sporcular için düzenlenen voleybol maçına katıldı. Özel maçta, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı İrfan Dinç de forma giydi. Maçın ardından oyunculara madalyalarını ve kupalarını veren Bakan Şahin, engelliler için yapılan bu tür etkinliklerin kendisine mutlu ettiğini belirterek, "Valisi, milletvekili, belediye başkanıyla bu işin bir parçası olmayı Çankırı başarmış." şeklinde konuştu.
 
bakansahin-cankiridafidandikimi-sozcu-resim-024.jpg
 
Bakan Şahin, özel maçın ardından Çankırı Yaran Evi'ne giderek burada Yaran Kültürü hakkında bilgiler aldı. Şahin son olarak Hazımiye Medresesi'ni de ziyaret etti. Burada Şahin'e soba üzerinde kestane ve patates ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler