Bakan Günayın elinden kestane kebap

Bakan Günay'ın elinden "kestane kebap"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Çankırı Kalesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün Hazimiye Medresesi (Buğday Pazarı)'nde soba ateşinde pişen kestane ve patates keyfinden sonra, Çankırı Kalesi'nin açılışı için şehre gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da soba üzerindeki kestaneleri yemekle kalmadı aynı zamanda eline maşayı alarak pişirmedeki ustalığını sergiledi.

ÇANKIRI KALESİ'NİN AÇILIŞI
BAKAN GÜNAY TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarının ardından tamamlanan, geçtiğimiz Ramazan ayı iftar ve sahurlarında birçok Çankırılının gözde mekânı haline gelen Çankırı Kalesi’nin resmi açılışı Bakan Ertuğrul Günay tarafından gerçekleştirildi.  

Kale açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanında, Vali Vahdettin Özcan, milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Jandarma Alay Komutanı J.Kd.Alb.Şakir Uslu, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 
 
Açılış töreni, Çankırı Belediyesi mehter takımının gösterisiyle başladı. Mehter takımının gösterisi törende bulunan protokol heyeti ve Çankırılı halkı tarafından büyük alkış aldı.
 
cankirikalesi-acilis-ertugrulgunay-sozcu-resim-111.jpg
 
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, 10 Kasım nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk’e, Siirt’te şehit olan 17 evladımıza, Çankırı’nın sembollerinden Emir Karatekin ve onun komutanları ile Çankırı Kalesi’nde ilk defa düzenleme çalışmaları yapan Belediye Başkanı Ali İnandık’a Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında “Göreve geldiğimiz günden beri, kültürel mirasımız üzerindeki brandayı kaldırıyoruz. Anadolu deyince; medeniyet, kardeşlik, dostluk, yarenlik akla gelir. Yani Çankırı akla gelir. 940 yıldır Çankırı’ya düşman ayağı değmemiş. Çankırılılar canları pahasına tüm değerlerine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu yüzden Sayın Bakanımızın huzurunda bir kez daha tekrarlamak istiyorum; Çankırılı ve Çankırı Belediye Başkanı olmaktan, Çankırı halkına hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyorum.” dedi.
 
FİLİZ: BAŞKAN DİNÇ'İN ÇALIŞMALARINI
CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ
 
Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Hüseyin Filiz, kültür ve sanata vurgu yaptığı konuşmasında bu değerleri koruduğu için Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür etti. “Gelişmek için sanayi şehri haline gelmeliyiz.” diyen Filiz, Kızılcahamam’da Başbakan Erdoğan’a Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunun hızlandırılması için yardım istediğinin ve bu isteğinin imzalandığının müjdesini vererek “Artık, hayal kuracağız ve gerçekleştirmek için projeler yapacağız. Belediye Başkanımız da öyle yapıyor zaten. Onun çalışmalarını canı gönülden destekliyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun.” diyerek sözü Vali Vahdettin Özcan’a bıraktı. Kültür ve turizm alanındaki projelerinden bahseden Vali Özcan “Belediye Başkanımızın Uzunyol Sokak sağlıklaştırma projesi ile Sarıkadı Konağı Projelerine İl Özel İdaresi aracılığıyla destek olacağım. Sayın İrfan Dinç ve ekibine teşekkür ediyorum. Çankırı, kaya tuzu ve tüm değerleriyle gündeme oturacaktır.” dedi.
 
GÜNAY: BAKANLIK OLARAK BİZ DE
850 BİN TL KATKI YAPTIK  
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da törende yaptığı konuşmada “Kale’nin Ramazan ayında ne kadar büyük bir talep gördüğü anlatıldı bana, ben de bundan çok mutlu oldum. Bu projeye bakanlık olarak biz de 850 bin TL katkı yaptık. Görüyorum ki; ayırdığımız kaynak doğru yerde kullanılmış, bundan büyük gurur duydum. Belediye Başkanımızın da dediği gibi, buradaki tozu, brandayı kaldırmaya geldik. Biz, Türkiye’nin üstündeki tozu kaldırmaya geldik. Allah’a şükür yapabiliyoruz. Yabancı turist sayısında son on yılda 20 milyona yakın artış sağladık” dedi.
 
Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü bir lider olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını belirten Bakan Günay “Yurtta sulh cihanda sulh sözü bugün daha da anlam kazandı. İçeride birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, bölgemizde ve dünyada barışa ihtiyaç var. Savaş içinden gelmesine rağmen Atatürk’ün barışa vurgu yapması dikkat çekicidir. Onun sözünden hareketle, çocuklarımız bizden daha iyi yaşasınlar; dostluk içinde, kardeşlik içinde, yüzlerini aydınlığa dönsünler.”dedi. 
 
ÇANKIRI'NIN BOZKIRINI DA YEŞİLLENDİRİN
 
Bakan Günay, Çankırı ve halkı için tavsiyelerde de bulunarak “Çankırı Araştırmaları Merkezi'nin zengin birikimine hayran kaldım. Yıldıztepe’de de kayak turizminin gelişmesini istiyoruz. Yaklaşık 8 milyon liralık yatırım yaptık. Burası İstanbul- Karadeniz hattında 'kış sporlarının merkezi' olmasını istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesi yaparken Çankırı’nın bozkırını da yeşillendirin. Yanı başınızdaki Yıldıztepe’de kış turizmini geliştirin. Bunları gerçekleştirmenizi tavsiye ederim. Binalarınızı daha da güzelleştirin. Bunlarla turizme açılın ki halkınız ve esnafınız da faydalansın.” diyerek konuşmasını tamamladı. 
 
Konuşmaların ardından kurdeleyi açan Bakan Günay, Çankırı Kalesi’nin resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan sonra protokol, kalede bulunan Karatekin Türbesi’ni de ziyaret etti. Belediye Başkanı İrfan Dinç, kalenin uç kısmındaki kamelyadan şehri seyreden Bakan Günay’a belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Kale’nin açılışı sebebiyle gelen vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi.
 
BAKAN GÜNAY BUĞDAY PAZARI MEDRESESİNİ DE ZİYARET ETTİ
 
Bakan Günay’ın bir sonraki durağı Buğday Pazarı Medresesi oldu. Medresede kendisine ikram edilen yöresel yemeği yiyen Bakan Günay daha sonra medresenin odalarını tek tek gezdi. Kültürel yapıya bu denli sahip çıkılmasından etkilendiğini belirterek Başkan Dinç’e teşekkür etti. Bakan Günay’a Orhun Yazıtları kaya tuzu heykel çalışmalarını da yerinde gösteren Başkan Dinç, heykel çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
 
Bakan Günay, önümüzdeki günlerde müze yapılacak olan eski adliye binası ile valilik tarafından restore edilen Peta Konağı’nda da incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler