Bakan Müezzinoğlu'na şehit cenazesinde protesto!

Bakan Müezzinoğlu'na şehit cenazesinde protesto!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Siirt’te şehit düşen Jandarma Çavuş Bahadır Aydın'ın cenaze töreninde vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Bursa’da 16 Ağustos’ta katıldığı bir törende, “2014 yılının 10 Ağustosu'nda Cumhurbaşkanı yerine Başkan seçmiş olsaydık Türkiye bugün bu kaosu yaşamayacaktı. Bu milletin büyük millet olması işlerine gelmedi.” şeklinde açıklama yapan Müezzinoğu’na cenazeye katılan vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Namazın hemen ardından bir vatandaş, bakanın sözlerine atıfta bulunarak, “Daha kaç şehit gelmesi gerekiyor?” diye seslendi. Şehidin naaşının cenaze arabasına konulmasının ardından Bakan Müezzinoğlu’nu yuhalayan vatandaşlar pet şişe ve bozuk para attı. Önce bir dükkana, ardından Tayyare Kültür Merkezi’ne sığınmaya çalışan Müezzinoğlu, korumaların yardımıyla kendisini tarihi belediye binasına zorlukla atabildi.

İŞTE O ANLAR

BAKANA ÖFKE SELİ
Şehidin naaşı askerler tarafından top arabasına taşınırken Ulu Cami bahçesindeki bakan Müezzinoğlu'na yönelik tepkiler başladı. Bir vatandaş, bakanın geçen hafta sarf ettiği sözlerine atıfta bulunarak, "Sayın bakan, 'başkan seçilseydi böyle olmazdı' dediniz. Daha kaç şehidin gelmesi gerekiyor?" diye tepki gösterdi. Ardından başka vatandaşlar da tepkide bulundu. Bakan Müezzinoğlu ve Vali Karaloğlu, vatandaşların tepkileri arasında valilik konağına yürüyerek girmeye çalışırken tepkiler çığ gibi büyüdü. Müezzinoğlu ve Karaloğlu, Atatürk Caddesi'nde yürürken tepkilerin artması üzerine önce bir dükkana sığınmaya çalıştı, bu gerçekleşmeyince de Tayyare Kültür Merkezi'ne girmeye çalıştı. Merkez önünde bulunan kalabalık, bakanı yuhalamaya devam etti. Bakana pet şişe ve bozuk para atan grup, hükümet aleyhine sloganlar attı.

Bu esnada bir vatandaş bakana yumruk atma girişiminde bulundu. Korumalar hemen müdahale edip vatandaşı gözaltına aldı. Tepkiler artınca Tayyare Kültür Merkezi'ne de giremeyen Müezzinoğlu ve Karaloğlu, polisin ve korumaların aldığı geniş güvenlik önlemleri altında tarihi belediye binasına girmeyi başardı. Bakanı protesto eden grup uzun süre belediye binasının önünden ayrılmayıp slogan atmayı sürdürdü.

Polis, slogan atan gruba müdahale ederek dağıttı. Bakan Müezzinoğlu ve Vali Karaloğlu yaklaşık 20 dakika belediye binasında bekledikten sonra geniş güvenlik önlemleri arasında Atatürk Caddesi'nden ters istikamette giderek olay yerinden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler