Bakan yardımcısı 5 ay sonra Çankırıda!

Bakan yardımcısı 5 ay sonra Çankırı'da!

Bakan Yardımcılığına atandığı Mart ayından bu yana ilk kez Çankırı'ya gelen Nurettin Akman, adeta "bakan" gibi karşılandı...

Mart 2012 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcılığına atanan Dr. Nurettin Akman, 5 ay sonra nihayet Çankırı'ya gelebildi!

Çankırı'da adeta "bakan" gibi karşılanan Dr. Nurettin Akman, her zamanki gibi objektiflere gülerek poz verdi.

Beraberinde Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyarık ve Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu ile birlikte Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı ziyaret eden Dr. Nurettin Akman Ilgaz Dağının Çankırı bölümünde kalan alanın milli park olarak ilan edileceği müjdesini verdi.
 
Valilik şeref defterini imzalamasından sonra Bakan Yardımcısı Akman, Valilik makamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Vali Özcan, kendilerini ağırlamaktan gurur ve onur duyduklarını belirterek, ziyaretleri nedeniyle Akman’a teşekkür etti.
 
Bakan Yardımcısı Akman, Çankırı Milletvekilliği döneminde güzel işlere imza attıklarını ve memlekete hizmet için çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, bakanlık olarak Çankırı’ya yapılacak çalışmaların takipçisi olacaklarını belirtti. Tatlı Çay ve Acı Çay’da yapılacak çalışmaların Çankırı için önemli olduğunu vurgulayan Akman, bu konuda elinden geleni yapacağını kaydetti. Ilgaz Dağının Çankırı bölümünde Kastamonu tarafında olduğu gibi bir Milli Park olacağını kaydeden Akman, “Yapılacak olan Milli Park için ilk etapta 600 bin lira aktarılacak. Bunun yanında Yıldıztepe’de bulunan Orman İşletme Müdürlüğüne ait bina da ihale edilecek. Burası da güzel bir dinlenme yeri haline dönüşecek. Ilgaz Dağı’nın bu tarafının da aynı şekilde canlanmasını istiyoruz” dedi.
 
Bölgede yapılacak olan baraj çalışmalarıyla ilgili de açıklama yapan Akman, Akhasan Barajının tamamlandığını, Çerkeş, Kurşunlu ve Ilgaz İlçelerine bu barajdan arıtılmış içmesuyu verileceğini, Kızlaryolu Barajı ile 15 bin dekar arazinin sulanarak, bölgeye hayat vereceğini söyledi.
 
Tam bir birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını belirten Akman, bu birlikteliğe katkıda bulunan sayın Valimize, milletvekillerimize ve tüm yöneticilere teşekkür etti.
 
Vali Vahdettin Özcan tarafından Bakan Yardımcısı Akman ve Genel Müdür Özyarık’a üç boyutlu kristal İnandık Vazosu ve Taşmescit figürü, Çankırı Valiliği yayınları ile ziyaret anısına çekilen fotoğraf albümü hediye etti.
 
Vali Özcan, ziyaret sonunda Bakan Yardımcısı Akman’a yeni Hükümet Konağı projesini anlattı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler