Bakan Yazıcıdan çift evli bürokratlara müjde

Bakan Yazıcı'dan çift evli bürokratlara müjde

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, halen TBMM'de

görüşülen "torba yasa" ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Yazıcı'nın verdiği bilgiler arasında, özellikle Çankırı'da görev yapan bazı "çift evli" bürokratları sevindirecek bir kanun değişikliği yapıldı. Bilindiği gibi Çankırı'da görev yapan bazı bürokratlar gerek çocuklarının eğitimini bahane ederek, gerekse başka nedenlerden dolayı evlerini Çankırı'ya getirmeden, iş günleri Çankırı'da tatil günleri de Ankara'da olmak üzere "çift evli" bir hayat sürdürüyorlardı.

İL DIŞINA ÇIKMAK İÇİN İZNE GEREK YOK!
Halen TBMM'de görüşülen "torba yasa" kapsamı içerisinde yer alan "memurların disiplin cezaları" ile ilgili olarak görüşülen madde üzerinde önemli bir değişikliğe gidildiğine işaret eden bakan Yazıcı "Bazı disiplin cezalarını suç olmaktan çıkardık. Mesela memur görev yaptığı ilin dışına izinsiz çıkamıyordu, suç sayılıyordu. Bu madde konulduğunda iletişim araçları bu kadar gelişmemişti. Dolasıyla herhangi bir olay vuku bulunduğunda hemen bulunabilmesi amacıyla konulmuştu. Ama bugün iletişimin böyle yoğun işlediği bir çağda artık disiplin suçu tiplemesine uygun değil. Artık suç olmaktan çıkardık." dedi.

Bakan Yazıcı'nın bu açıklaması halen çift evli olarak görev yapan bürokratları, hatta hatta düz memurları dahi bir hayli rahatlatacağa benziyor. Bundan böyle bazı kamu görevlilerinin gece Çankırı'da kalmalarına da gerek yok! Sabah Ankara'dan gelerek mesaiye başlarlar, akşam da mesai bitimi ver elini tekrar Ankara.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler