Bakan Yıldırım Keçiörendeydi

Bakan Yıldırım Keçiören'deydi

Keçiören - Tandoğan metro hattı çalışmaları yeniden start aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Keçiören-Tandoğan hattının yapımı için Perşembe günü üstlenici Gülermak-Kolin iş ortaklığı ile sözleşme imzalayacaklarını söyledi.
Keçiören Metro İstasyonu'nda düzenlediği basın toplantısında Ankara metrolarında önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Bakan Yıldırım, sözleşme imzalandıktan sonra hemen yer tesliminin yapılacağını ve inşaata başlanacağını belirtti.

Keçiören-Tandoğan hattının diğer iki hatta göre yapımının daha fazla zaman alacağını ifade eden Bakan Yıldırım, bu hattın yapımını bir an önce tamamlamayı planladıklarını
dile getirdi.

Ankara'nın 5 milyona yakın nüfusu bulunduğuna işaret eden Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Ankara'ya yeni yollar, yöne köprüler, kavşaklar yaparak Ankara'nın trafiğini çözmenin imkan dahilinde olmadığını biliyoruz. Bu nedenle bu 3 metro hattının Ankaralılar için ne anlama geldiğinin, ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu 3 metro hattının bir an önce bitirilmesi için gece gündüz 3 vardiya çalışacağız. Ankaralıların bu projelerin bitmesini dört gözle beklediğini biliyoruz. Her şey yolunda giderse Keçiören-Tandoğan hattını 2,5 yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent hatlarının ise 2 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz.
Böylece 2014 yılı başlarında ve ortalarında bu üç hattı da hizmete almayı hedefliyoruz. Bunun için gayret edeceğiz. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık, önümüzdeki 15 gün içerisinde 3 güzergahta
da süratli bir şekilde çalışmaya başlayacağız. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Ankaralılar bu hatların başlaması için çok beklediler. Ama çoğu gitti azı kaldı. Kazmayı vuruyor ve bu metroları inşallah tamamlıyoruz."

bakan-binali-kecioren-sozcu-resim-03.jpg

Bakan Yıldırım, basın toplantısının ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'la birlikte Dutluk Metro İstasyonu'nunda incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Mustafa Ak, Keçiören metrosunun tamamlanmasıyla Keçiörenlilerin ulaşım sıkıntılarının büyük ölçüde azalacağını ifade ederek "Keçiören bir milyona yaklaşan nüfusuyla ve coğrafi özellikleri dolayısıyla ulaşımda sıkıntı çekiyordu. İlk günden
çok bileşenli bir sorun olan ulaşım sorununu en aza indirmek için elimizden geleni yaptık. Fakat sıkıntının büyük çoğunluğunu giderecek olan metro idi. Bugün de metro ile ilgili adım atılıyor. Keçiörenliler olarak mutluyuz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler