Bakanı pes ettiren Deli Recep (!)

Bakanı pes ettiren "Deli Recep" (!)

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk'un baskın İnköy ziyaretinin ayrıntılarına Sözcü18 haber merkezi ulaştı.

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk'un Cumartesi günü İnköy'e yaptığı "baskın" ziyaretin ayrıntılarına Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı.

İnköy'de kağıt helva misali dağılan duble yol çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan Soluk'a köylüler yaşadıkları sıkıntıları aktardılar. Bakan bazı köylülerden yaşanılanlarla ilgili bilgi alırke Bayındırlık'tan emekli 60 yaşlarındaki Recep Yeşil, nam-ı diğer "Deli Recep" uzaktan laf atıyor:

- Senin jeoloji mühendisini de, karayolları genel müdürünü de, müteahhidini de mahkeeye vereceğim! Tarihi İstiklal yolunu tarumar ettiniz! Bu yolda can veren isimsiz kahramanların mezarlarını talan ettiniz! Bizleri susuz bıraktınız!

bakan-habib-resim-03.jpg

Feryadı duyan Bakan Soluk korumalarıyla birlikte, gruptan ayrılarak Deli Recep'in yanına geliyor. Önce bakan daha sonra da korumalar Deli Recep'i susturmak için hamle yapıyorlar! Ancak bu arada olayın fotoğraflandığını farkeden Bakan Soluk "Amcayı kızdırdık galiba! Hele gel anlat derdini" diyerek gerginleşen durumu sakinleştiriyor.

Ve Recep Yeşil, nam-ı diğer "Deli Recep" anlatmaya başlıyor: Çalışmaların başladığı günlerden itibaren yani bir yıldır suyumuz akmıyor! Müteahhit ve karayolları personelinden dan şikayetçiyiz, Her tarafa gittik kimse bize sahip çıkmıyor! Vali de dinlemedi derdimizi milletvekili de!

Deli Recep'i dinleyen Bakan Soluk "Yolun geçeceği başka yer mi yok! Gerçekten rezil etmişsiniz her yanı! Mezarlığı eski haline dönüştürün" diye talimatlar veriyor.

Deli Recep tekrar devreye giriyor ve "Buradan aldıkları toprakları İndağı mağaralarının önüne serdiler. O toprağı alıp buraya getirsinler. Buraya başka toprak istemiyoruz" diyor!

Bakan tekrar emir veriyor "Evet oradan aldığınız toprağı buraya getireceksiniz" (!) diyor.

Yumuşayan hava ile birlikte Bakan Soluk "Yukarıda oturan köylünün camiye gitmesi için üst geçit yapılmalı" deyince Deli Recep tekrar devreye giriyor "Üst geçidi bırak! Caminin yolu yok! Camiye yol yapılması gerekir! Yukarıdan gelen hayvan aşağıya, aşağıdan gelen hayvan yukarıya nasıl geçecek! Yaşlı insanlar o üst geçidi nasıl kullanacak" (!) diye tekrar söz alınca Ulaştırma Bakanı çaresiz bir şekilde bu talebe de "evet" diyor!

TEVFİK AKBAK OLAYIN ÜZERİNE GELİYOR!

İnköy'de Ulaştırma Bakanı Habib Soluk'un varlığından bihaber olan başta Çankırı Valisi Şemsettin Uzun olmak üzere Ak Parti teşkilatından da kimseler yok. Tesadüfen bölgede olan 22. Dönem Ak Parti Çankırı milletvekili Tevfik Akbak İnköy'e geliyor.

Köylüler ile Bakan Soluk arasındaki gerginliğin yumuşamasına yardımcı olmak amacıyla söz alan Akbak "Sayın bakanım, İnköy bizim vitrin köyümüz, Bu köyde yaşayanlar değerli insanlar. Bugüne kadar yapılan çalışmalardaki eksiklikler nedeniyle bu bölge insanını oldukça mağdur etmişler. Sizlerin de destekleriyle insanımızın yaşadığı sorunları ortadan kaldırabileceğimizi düşünüyorum" diyor. Ulaştırma Bakanı Soluk da "Burayı mamur edeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız" diyerek görüşmeleri tamamlıyor ve daha sonra başta Deli Recep'i de yanına alarak köylülerle birlikte Doğruyol Tesislerinde akşam yemeği yenilerek bölgeden ayrılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler