Bakanın iptali ile İl Milli Eğitim Müdürü Niğdeye

Bakan'ın "iptal"i ile İl Milli Eğitim Müdürü Niğde'ye

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in aldığı radikal kararla "görevlendirme" ile Çankırı'da bulunan Cemal Akbıyık'a Niğde yolu göründü.

Görevde olduğu sürece yaptığı icraatleri tartışma götüren, büyük umutlarla getirildiği memleketi Çankırı'da hiç mi hiç görülmeyen İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık'a Niğde yolu göründü.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yaptığı radikal icraat sonucu aralarında Çankırı'nın da bulunduğu 13 İl'in Milli Eğitim Müdürünün görevlendirmesi iptal edildi.

Kadrolarının bulunduğu iller haricinde başka ilerde görevlendirilen ve aralarında Çankırı'nın da bulunduğu 13 İl Milli Eğitim Müdürü, kadrolarının bulunduğu illere dönmek zorunda kalacak.

ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AKBIYIK NİĞDE'YE

Bakan Dinçer'in iptal ettiği "görevlendirme" doğrultusunda kadrosu Niğde İl Milli Eğitim Müdürü olarak görülen ancak Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Cemal Akbıyık bu görevinden ayrılarak kadrosunun olduğu Niğde'ye dönüş yapacak.

Vedat Beki'nin İl Milli Eğitim Müdürü ile ilgili olarak
Pazartesi günü kaleme aldığı yazı - TIKLA

tosya-mudur-resim-04.jpg

TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAŞAR PETEK ÇANKIRI'YA

Milli Eğitim Bakanlığı 2011/304 sayılı karar ile açık bulunan 1'inci derece kadrolu + 3 bin 600 ek göstergeli Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Yaşar Petek'in atanması 657 sayılı Kanunun 76'ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2'nci maddesi gereğince 26 Nisan 2011 tarihinde gerçekleşmişti.

Halen Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini "geçici görevlendirme" ile yerine getiren Yaşar Petek, Bakan Dinçer'in "iptal" karar ile Çankırı'da görev yapacak.

İPTAL'İN ALTINDA YATAN GEREKÇE: ROTASYON

Dinçer'in görevlendirmeleri iptal etmesindeki sebebin yakın zamanda yapılacak olan İl Milli Eğitim Müdürlerinin rotasyonuna hazırlık olduğu düşünülüyor. Rotasyonda havuza alınacak tüm müdürler zorunlu yer değiştirmeye tabii tutulacaklar.

MEB Merkez ve Taşra teşkilatındaki reformdan önce zorunlu durumlar hariç diğer tüm görevlendirmelerinde sona erdirileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler