Bakanlık'tan şok açıklama!

Bakanlık'tan şok açıklama!

Diyarbakır'da üç çocuğa yönelik cinsel istismar iddiaları günün en önemli gündem konusu oldu. Özellikle sosyal medyada yayılan konu ile ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kesin bir dille, yalanlamada bulundu.

Diyarbakır Valiliği ise, iddiayı gündeme getiren kişinin başka suçlardan ceza aldığını açıkladı. Ancak kısa bir süre önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan farklı bir açıklama geldi. Bakanlık, çocuklar hakkında tedbir kararı alındığını, yargı sürecini ise takip ettiklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, “Üç çocuğa tecavüz” haberlerine ilişkin yapılan açıklamada, çocuklar hakkında tedbir kararı alındığı belirtilerek, adli olaya ilişkin verilen karara yapılan itirazın takip edildiği bildirildi.

Bakanlığın ilgili adli merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesi talebinde bulunacağı, ayrıca dava açılması halinde bakanlığın davaya müdahil olacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan, “Üç çocuğa tecavüz” haberlerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın 2013 Haziran ayında adli olayın ortaya çıkmasıyla, konunun takipçisi olduğu ve olmaya devam ettiği vurgulandı.

Bu kapsamda bakanlığın, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldırdığı belirtilerek, “Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yakın aile üyeleri tarafından bakılmakta olan çocuklara tedbir kararlarının gereği titizlikle yerine getirilmekte olup aile ve çocuklar takip edilerek desteklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık olarak çocukların yanında ve taraf olduklarına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu ve benzeri olaylarda çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek hareket edilmiştir ve edilmektedir. Diğer yandan adli olaya ilişkin verilen karara yapılan itiraz takip edilmektedir. Bu safhada bakanlığımız, ilgili adli merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesi talebinde bulunacaktır. Ayrıca dava açılması halinde bakanlığımız davaya müdahil olacaktır.”

DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ:
EMNİYET AMİRİ ÇOCUKLARA TECAVÜZ ETTİ İDDİASI YALAN
Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise, sosyal medyada Diyarbakır’da bir emniyet amirinin küçük yaştaki 3 çocuğa tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı alındığı iddialarının yalanladı. Paylaşım yapan kişinin kimliğinin belirlendiğini belirten Böğürcü, bu kişinin psikolojik rahatsızlığını bulunduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Diyarbakır’da biri emniyet amiri üç polisin 3, 5 ve 7 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı verildiğine ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde iddiaların yayılması üzerine polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Bir çok kişinin paylaştığı yazının kim tarafından yayıldığını tespit eden polis, bunu psikolojik rahatsızlığı bulunan ve daha önce de kamu görevlilerine iftira atma suçundan hakkında işlem yapılan M.E. olduğunu belirlendi. 

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, sosyal medyada paylaşılan yazının gerçek dışı olduğunu belirterek, söz konusu isimde kimsenin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmadığını söyledi. Böğürcü, paylaşımların tamamen asılsız olduğunu, paylaşımı yapan kişinin daha önce de bu tür paylaşımlar yaptığını, psikolojik rahatsızlığı bulunan bir kişi olduğunu kaydetti.

VALİLİK: "İDDİA SAHİBİ HAKARET, TEHDİT VE İFTİRA SUÇUNDAN CEZA ALMIŞ"
Diyarbakır’da bir emniyet amirinin küçük yaştaki 3 çocuğa tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı alındığı iddiaları ile ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, sosyal medyada konuyla ilgili paylaşılan yazı ve haberler tamamen gerçek dışı olduğu belirtilerek, iddia sahibinin polise hakaret, tehdit ve iftira suçundan toplam 17.5 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı internet haber sitelerinde ’3 polisten, 3 kardeşe istismar’ ve ’Diyarbakır’da 3 kardeş aylarca polis istismarına maruz kaldı" diye haberlere yer verildiği ve kurumsal twitter hesaplarına konuyla ilgili mesajların geldiği belirtilerek, "Bahse konu iddialar ile ilgili kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi için bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur" denildi. Valilik, daha önce de gündeme gelen polislerin çocuklara tecavüz ettiği iddiaları üzerine, 24 Nisan 2014 tarihinde kapsamlı bir açıklama yapıldığını hatırlatarak, açıklamasında şöyle dedi:

"İddialar üzerine adı geçen personel hakkında yürütülen idari ve adli işlemlerde kovuşturmaya yer olmadığını karar verilmiş ve konuyla ilgili mahkeme kararı mevcuttur. Son günlerde bu şekilde kamuoyu yaratmak için konuyla ilgili iddiada bulunan M.E.’nin hakkında adli işlem başlatılmış ve polise hakaret suçundan 2 ay 15 gün, tehdit suçundan 5 ay, iftira suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşılan yazı ve haberler tamamen gerçek dışıdır. Bu konu bahane edilerek Emniyet Müdürlüğümüzün kurumsal kimliği ve mensupları hakkında maksatlı olarak yapıldığı değerlendirilen haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Olumsuz algı oluşturmaya yönelik iddia ve yorumların hiçbir hukuki, insani ve vicdani bir dayanağı bulunmamaktadır. Bu tip konu olması durumunda hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceği, basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler