Baki Tuğ Sözcü18e konuştu

Baki Tuğ Sözcü18'e konuştu

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın gündeme taşıdığı iddialara eski bakan ve milletvekili Baki Tuğ yanıt verdi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın TV8’de Erkan Tan’ın konuğu olduğu programda yaptığı “Abdullah Öcalan’ı serbest bırakan Turgut Sunalp’tir” iddiası ve bunun akabinde dönemin askeri savcısı, DYP Ankara eski milletvekili ve Devlet eski Bakanı Baki Tuğ, Sözcü18.com Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki’ye konuştu: Gündeme getirilen iddialar tamamen uydurma ve hayal ürünü!

Ak Parti milletvekili Şamil Tayyar'ın
Baki Tuğ'a çağrısını okumak için - TIKLA

Şamil Tayyar’ın “Baki Tuğ gerçekleri bu millete açıklasın” çağrısından sonra telefonla kendisine ulaştığımız Baki Tuğ “Sözü edilen TV programını ve tartışmayı izlemedim” dedi. Daha sonra gündeme taşınan çağrıyı kendisine aktaran Vedat Beki’ye “Rahmetli Turgut Sunalp’in belirtilen konuyla yakından uzaktan bir ilgisi yoktur. Turgut Sunalp o günlerde ne sıkıyönetim komutanıydı ne de bizim birimlerimizde çalışıyordu. Kendisi o günlerde Genelkurmay 2. Başkanıydı. Bununla birlikte rahmetli Sunalp Paşa'nın o günlerde bizlerin görevine müdahalesi sözkonusu değildi ve de kendisi böyle bir davranışta bulunmadı. Sayın Sunalp’in böylesi bir olaya müdahil olması mümkün değildi. Ben yazdığım kitabımda bu konuyu gerekçeli kararlarıyla birlikte açık ve net olarak ifade ettim. 50 kez televizyona çıktım ve oralardaki konuşmalarımda kamuoyu ile paylaştım. Benim insan anlayışıma göre bir kişinin bilmediği konularda bu şekilde konuşması hiç yakışı kalmıyor. Sayın milletvekilinin gündeme getirdiği iddialar tamamen uydurma ve hayal ürünüdür” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler