Bakırköy'de polisten 'Grup Yorum' müdahalesi

Bakırköy'de polisten 'Grup Yorum' müdahalesi

Bakırköy'de valilik tarafından izin verilmeyen Grup Yorum konseri için toplanan grup, polis engeli ile karşılaştı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve boyalı mermi ile müdahale edildi.

İstanbul Valiliği’nin izin vermediği “Grup Yorum Konseri” için planlanan alana girmek isteyen gruplara müdahale eden polise taş ve havai fişekle saldıran 54 kişi gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda molotof kokteyli ele geçirildi.

Bakırköy’de düzenlenmesi planlanan Grup Yorum konserine İstanbul Valiliği izin vermedi. Polis, yasağa rağmen bazı grupların alana girmek isteyeceği bilgisine ulaştı. Önceden tedbir alınarak, metro ve metrobüs durakları önünde çevik kuvvet polisleri bekletildi. Güvenlik Şube Müdürlüğü’nce konser için planlanan alana gitmek isteyenlere, izin verilmedi. Bunun üzerine, bazı gruplar toplanıp eylem yaparak, meydana girmek istedi.

Polisin ikazına rağmen dağılmayanlara, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Ara sokaklara kaçan bazı eylemciler, yanlarında getirdikleri, havai fişekler ve taşlarla polise saldırdı. Boyalı mermi  kullanan çevik kuvvet polisi, 54 kişiyi gözaltına aldı.

Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin çantalarında yapılan aramalarda, 65 molotofkokteyli ile 16 adet havai fişek bataryası ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler