Baklava mahkumu Alinin kötü kaderi yakasını bırakmadı

Baklava mahkumu Ali'nin kötü kaderi yakasını bırakmadı

Takla atan araçta 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

GAZİANTEP'te 14 yıl önce 3 arkadaşıyla birlikte baklava ve fıstık çaldıkları gerekçesiyle aldıkları 9 yıl ağır hapis cezası uzun süre kamuoyunda tartışılan Ali Avcı'nın yakasını kötü kader bırakmıyor. Talihsiz genç, ailesiyle Mersin'e tatile giderken geçirdiği trafik kazasında eşiyle birlikte ağır yaralanırken, kazada annesi, babası, kız kardeşi ve yeğeni can verdi.

'Kaderin böylesi' dedirten kaza dün sabah saatlerinde Mezitli İlçesi'nin Davultepe Mahallesi'nde meydana geldi. Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi Beldesi'ne giden 26 yaşındaki Ali Avcı'nın kullandığı 01 B 8422 plakalı otomobil, D-400 karayolu Davultepe geçişinde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, takla atarak orta refüjdeki palmiye ağacına çarptı. Hurda haline gelen otomobilde bulunanlardan sürücünün babası 62 yaşındaki Ramazan Avcı olay yerinde, annesi 51 yaşındaki Sultan Avcı ile kız kardeşi 12 yaşındaki Derya Deniz Avcı ve yeğeni 5 yaşındaki Kerem Avcı hastanede yaşamını yitirdi. Kazadan ağır yaralı olarak çıkan sürücü Ali Avcı ve eşi 24 yaşındaki Gülizar Avcı ile çocukları 7 yaşındaki Nisa Avcı, Mersin Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

baklava-ali-mahkum-resim-04.jpg

Kaza kurbanları otopsinin ardından Gaziantep Asri Mezarlığı'na götürüldü. Gece burada bekletilen cenazeler musalla taşında yan yana konularak kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi. Dedesi, ninesi ve amcasıyla birlikte ölen Kerem'in babası Abdulkadir Avcı, "Oğlum sen nasıl öldün? Daha maaşımı alıp sana bisiklet alacaktım" dedi. Fenalaşan baba güçlükle ayakta dururken, anne ise tabuta yaklaştırılmadı. Bazı yakınları da tabuta sarılarak ölenler için gözyaşı döktü.

HAYATI ALT-ÜST OLMUŞTU

Kullandığı aracın takla atması sonucu 4 kişinin öldüğü, kendisi ile birlikte 3 kişi yaralanan Ali Avcı, 10 Ağustos 1997'de arkadaşları Metin Subaşı, Ali Keklik ve Levent Hamurcu ile bir baklavacıdan baklava ve fıstık çaldıkları gerekçesiyle yargılanmış, zanlılardan Ali Keklik'in yaşı olay tarihinde 18'den büyük olduğu için 9 yıl, diğerleri ise 6'şar yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. 4 arkadaş Rahşan Affı olarak bilinen Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanarak 19 ay hapis yattıktan sonra serbest kalmıştı. Cezaevinden çıktıktan sonra kendisine yeni bir hayat çizerek Adana'da evlenen ve eşinin memleketine yerleşerek buradaki bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başlayan Ali Avcı'nın annesi Sultan Avcı'ya ayaklarındaki ağrı nedeniyle doktor tarafından deniz önerildi. Bunun üzerine Ali Avcı'nın otomobiliyle Gaziantep'e giderek annesi, babası, kız kardeşi ve ağabeyi Abdulkadir Avcı'nın oğlunu alarak çıktığı yolculuk faciayla son buldu.

kaynak: milliyet.com.tr - dha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler