Balanlı Paşaya tutuklama talebi

Balanlı Paşa'ya tutuklama talebi

Orgeneral Bilgin Balanlı ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne geldi.

"Balyoz" soruşturması kapsamında ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne gelen Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, ifadesinin tamamlanmasının ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedildi. Balanlı, ‘tutuklama istemiyle’ mahkemeye sevk edilen en yüksek rütbeli muvazzaf komutan oldu.Org. Balanlı'nın Ağustos ayında Hava Kuvvetleri Komutanı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.Sabah saatlerinde Beşiktaş'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sivil bir araçla gelen Orgeneral Balanlı, hakim ve savcıların girdiği arka kapıdan binaya girdi. Balyoz soruşturmasıyla ilgili Eskişehir'de ele geçirilen belgelere ilişkin ifade veren Orgeneral Balanlı, Savcı Hüseyin Ayar'a 3 saat ifade verdikten sonra tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Balyoz davası devam ederken, polisin Eskişehir’de hava istihbaratçı emekli Albay Hakan Büyük’ün çiftliğinde yaptığı aramada, yeni belgelere ulaşılmıştı. İddiaya göre belgelerde, Adıyaman Menzil Tarikatı’na ait Eskişehir Sivhisar’daki Bilvanis Çiftliği, Org. Balanlı’nın 1’inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı yaptığı dönemde, RF-4 keşif uçaklarıyla izlemeye alındı. Ayrıca çiftlikle ilgili karadan da istihbarat çalışmaları sürdürüldü. İrticai faaliyette bulunulduğu ileri sürülen çiftliğe operasyon yapılması için 2007 yılında düğmeye basıldı. Ancak operasyon son anda durduruldu. Belgeler arasında ayrıca “gizli” ve “kişiye özel” ibareli fişleme raporları ele geçirildi. 

KOMUTANLAR İFADEYE ÇAĞIRILINCA
TATBİKATLARIN İPTAL EDİLDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Balyoz Davası kapsamında yeni ele geçirilen belgeler kapsamında Org. Balanlı ile birlikte Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneraller Beyazıt Karataş ve Nedim Güngör Kurutaş, Tuğgeneraller Mehmet Eldem ve Erhan Pamuk, Tümamiral Sinan Ertuğrul ve Kurmay Albay Mehmet Örgen ile ismi öğrenilemeyen üst düzey bir subay ifadeye çağırıldı. İddiaya göre, 7’si general toplam 9 muvazzaf askerin ifadeye çağırılması, Genelkurmay Başkanlığı’nca tepkiyle karşılanarak düzenli olarak yapılan iki ayrı tatbikat "Denizkurdu" ve "Efes" iptal edildi. Ancak Genelkurmay yetkilileri söz konusu iddiaları doğrulamadı.

ORGENERAL BALANLI BİR İLK...
Savcılık, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Balanlı’yı tutuklama istemiyle mahkemeye gönderdi. Balanlı Orgeneral düzeyinde tutuklanması istenen ilk muvazzaf.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler