Balık tutma meselesi kanlı bitti: 3 ölü

Balık tutma meselesi kanlı bitti: 3 ölü

Afyonkarahisar'da iki aile arasında balık tutma yeri meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karamık beldesindeki Karamık Gölünde, Akın ailesi ile Çavuş ailesi arasında, balık tutma yeri sebebiyle tartışma başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, iki taraf birbirine av tüfekleri ile ateş etmeye başladı. Olayda, Gazi Akın (55) ve yeğeni Mehmet Akın (35) ile Ali Çavuş (35) öldü. Yaralanan Tahsin Çavuş (38) 112 acil servis ambulansıyla Bolvadin Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

EŞİ FENALIK GEÇİRDİ

Hayatını kaybeden Gazi Akın ve yeğeni Mehmet Akın ile Ali Çavuş'un cesetleri Çay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olaya karıştığı ve daha sonra kaçtığı öğrenilen Uğur Akın da (32) Çay İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Savcılık incelemesinin ardından gölün kıyısında bulunan Ali Çavuş'un cansız bedeni hastaneye kaldırılırken, olay yerine gelen Ali Çavuş'un eşi fenalık geçirdi, feryadı yürekleri dağladı.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Karamık Belediye Başkanı Arif Durmaz, yaşanları şöyle anlattı: "Beldemizde herhangi bir husumet gibi davalar yoktur. Şimdiye kadar da olmamıştır ama beldemizden adını alan Karamık Gölü'nde balık avcılığı, sülük, kamış işlerinde çalışan bazı komşularımız vardır. Bugünkü çıkan olayda iki ayrı ailenin 'Sen ağı buraya atacaksın, ben burada tutacağım' meselesi yüzünden yaşanmıştır. Hepimiz şu anda çok üzgünüz. Bütün ailelerin başları sağolsun. Gölde balık tutma yasağı var. Burada kolluk güçlerimiz sabaha kadar yasağı uygulamaya çalışıyor. Fakat vatandaşımız ne yapsın, çaresiz. Bir şeyler yapması için, üç kuruş kazanmak için sülük, balık tutuyor ve geçimini sağlıyor. Vaziyet bu."

Bölgede güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler