Balıkadam tartışması tam gaz!

'Balıkadam' tartışması tam gaz!

Melih Gökçek ile Aziz Kocaoğlu arasındaki tartışma Twitter'da tam gaz ilerliyor.

16 Haziran 2011’de Ankara’da aniden bastıran yağmur ve dolu hayatı felç etti. Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki alt geçitte 3 araç mahsur kaldı. Balıkadamlar alt geçitte kurtarma çalışması başlattı. Bugün benzer bir durum İzmir'de yaşandı. Yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, iletişimde aksaklıklar yaşandı, yollar göle döndü, dereler taştı, vatandaşlar isyan etti. Ankara Büyükşehir Belediye Melih Gökçek, Twitter'dan CHP'yi 'Balıkadam' göndermesiyle eleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun cevabı gecikmedi. Bugün ise Gökçek yeni bir tweet atarak Kocaoğlu'na cevap verdi.
 
Ve son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ı arayarak “Geçmiş olsun” dileğinde bulundu ve yardıma hazır olduklarını söyledi.
 
Twitter'da Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başlattığı "balıkadam" tartışmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan bir yeni tweet geldi. "Kocaoğlu İzmir  için bana Paris'ten cevap vermiş mesajı atan Gökçek, iki tweet'le devam etti.        
 
İşte Gökçek'in tweetleri:
 
"Sevgili Kocaoğlu ben seni suçlamadım... CHP'deki yobazları suçladım... Afat her ilin başına gelir...Size de geçmiş olsun.."Ama CHP'liler bundan ders çıkartıp bir daha Ankara'ya dil uzatmasın.Hangi altyapı olurs olsun afatla baş edilmez.Sen lafı CHP'lilere söyle"
 
İzmir'de şiddetli yağmur hayatı felç etti. Çok sayıda ev ve işyerini su basarken, iletişimde aksaklıklar yaşandı, yollar göle döndü, derelerin çoğu taştı, vatandaşlar isyan etti. CHP'yi eleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Melih Gökçek, Twitter'da yazdıklarıyla dikkat çekti.
Gökçek, Twitter'da İzmir'deki sel felaketi ve CHP ile ilgili şunları yazdı:
 
''SEVGILI CHP'LILER İZMİR'İN BU HALİ İÇİN GÜRÜLTÜ KOPARACAK MISINIZ?YOKSA DİLİNİZİ YUTACAKMISINIZ? :)
ANKARA'DA OLSA FERYADI FİGAN ORTALIĞI SARARDI DEĞIL Mİ?YOBAZLIK BU OLSA GEREK..
BAKIN ASLINDA BU HER BELEDIYENIN BAŞINA GELEBİLİR... AFAT ALTYAPI DİNLEMEZ...YAĞMUR BAŞKA AFAT BAŞKADIR...
BU,SIZ CHP'LİLERE DERS OLSUN...KURTARMA ARACINIZ KURTARILACAK HALE GELİRSE SIZLE ALAY EDERLERSE BUNDAN
DERS ÇIKARMALISINIZ...ŞIMDI SIZE BALIK ADAM GÖNDERELIM Mİ DERLERSE KIZMA YOK TAMAM MI?:)''
 
TOPBAŞ'TAN “İZMİR”E GEÇMİŞ OLSUN” TELEFONU
İzmir'de 'de şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ı arayarak “Geçmiş olsun” dileğinde bulundu. Her türlü yardıma hazır olduklarını, meydana gelen selin bir afet olduğunu belirten Topbaş'a Aydoğan teşekkür etti.
 
İzmir'de denizin yükselmesi ve derelerin taşması sonucu afete dönüşen şiddetli yağışın yaşandığı pazartesi gününün akşamı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir'in aday olduğu EXPO 2020 oylaması için Fransa'da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun vekili Sırrı Aydoğan'ı telefonla aradı. Aydoğan, Topbaş'ın telefonla kendisini aradığını belirterek, “Sayın Topbaş, geçmiş olsun dileklerini belirtti. Meydana gelen olayın afet olduğunu, araç ve alet ne ihtiyaç varsa göndermeye, her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi. Ben de kendisine teşekkür ettim. İhtiyaç olursa rahatlıkla kendisini arayacağımı söyledim. Topbaş'ın araması çok güzel bir dayanışma örneği. Vatandaşın mağduriyetinin siyaset konusu olmaması açısından da önemli bir örnek” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da daha önce İstanbul'da meydana gelen sel baskınlarının ardından Topbaş'ı arayıp, aynı dileklerde bulunmuştu.
 
0000000000000-ankara-gokcek-balikadamlar-sozcu-resim-11.jpg
 
Kocaoğlu  Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İzmir, özellikle denizin yükselmesi nedeniyle olağanüstü bir gün yaşadı. Böyle bir afet üzerinden prim yapmaya ve karşı tarafı karalamaya çalışmayı, bir meslektaşıma yakıştıramadım. Yerel yöneticiler kendi işine bakmalı. Ama laf söylemekse, elbette bizim de Sayın Gökçek’e söyleyeceğimiz çok şey var. Balıkadam kullanmayı Melih Bey bizden çok daha iyi bilir. Çok değil 2 yıl önce, Çetin Emeç Bulvarı’ndaki alt geçitte araçlar ve vatandaşlar 6-7 metre suda mahsur kalmadı mı?
 
Orada balık adamlar görev yapmadı mı? Ama biz o gün tek bir kelime konuşmadık. ‘Afettir, olabilir’ dedik. Elbette yoğurt yiyiş tarzımız çok farklı. Ancak küresel ısınmanın etkisini giderek artırdığı bir dönemde böyle iddialı laflar etmemek lazım. Son bir ay içinde çeşitli Avrupa kentlerinde yaşanan sel görüntüleri hala hafızalarda.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler