Balıkesir-Akhisar yolunda çalışmalar sürüyor

Balıkesir-Akhisar yolunda çalışmalar sürüyor

Manisa ile Balıkesir arasında dünden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle binlerce kişi yolda mahsur kaldı.

Manisa-İzmir karayolunda binlerce yolcu mahsur kaldı. Karayolları ekiplerinin çalışmaları devam ederken, yüksek kesimlerdeki yağışların sürmesi nedeniyle bir çok araç Akhisar giriş ve çıkışlarında bekletildi.

OTOBÜSLER TERMİNALDE KALDI
Yolcu otobüsleri ise ilçe terminalinde uzun süre mola vermek zorunda kaldı. Yola hazırlıksız çıkan araçlar ise zor anlar yaşadı. Özellikle zincirsiz yola çıkan kamyon ve kamyonet gibi araçların gidememesi nedeniyle yolda kaldıkları bildirildi.

12 SAAT YOLDA KALDILAR
Karayollarından edinilen bilgiye göre ise yolların her iki yönünde açık olduğu ancak zincirsiz araçlar ve kayan TIR’ların yolu kapattığı bildirildi. Bazı vatandaşlar ise 12 saattir yolda kaldıklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

GELENBE RAMPASINDA TIR'LAR KAYDI
Balıkesir-Manisa arasında en büyük sıkıntı Balıkesir çıkışındaki Çanakçı rampaları ile Akhisar çıkışındaki Gelembe rampalarında yaşandı. Burada çok sayıda TIR kayıp yolu kapattı. Yolun araçlar tarafından tamamen kapatılması nedeniyle Karayolu ekiplerinin ters yönden kaza bölgelerine ulaşma çabaları sonuç vermedi.

"AÇLIKTAN BAYILACAK DURUMA GELDİK"
Çanakçı mevkisinde yolda kalan sürücüler canlı yayında isyan etti. CNN Türk'ün yayınına bağlanan sürücülerden Yusuf Topalca, "Açlıktan bayılacak duruma geldik. Yakıtımız bitmek üzere. Küçük yaşta bebekler var arabalarda. Yakıtları bitmiş olanlar var, arabalarımıza aldık" diye isyan etti. Topalca, İstanbul Gebze'den İzmir'e gitmek için yola çıktığını belirtti.

KIZILAY YARDIMA KOŞTU
Kar yağışının en çok etkilediği İstanbul-İzmir karayolunda çok sayıda yolcunun mahsur kalması üzerine Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi bölgeye ulaşan ilk ekiplerden oldu. Su, kumanya ve bisküviden oluşan 2 bin 500 kişilik gıda malzemesini bölgeye hızla ulaştıran ekipler, yolda mahsur kalanlara ikramda bulundu. Yolda kalanlara battaniye de dağıtan Türk Kızılayı ekibi, kar yağışının devam etmesi nedeniyle bölgedeki bekleyişini sürdürüyor, mahsur kalanlara destek olmaya devam ediyor.

YOLDA KALANLARA KUMANYA DAĞITILDI

yol_8554.jpg

Akhisar Belediyesi’ne bağlı Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de yoğun bir şekilde kapanan yollardaki çalışmalarını sürdürüyor. Zabıta ekipleri ise Akhisar-Balıkesir arasında yolun kapanmasından dolayı Gelenbe yakınlarındaki araç kuyruklarına Kızılay ekipleri ile birlikte kumanya dağıtımı yaptı. Akhisar Belediyesi yetkilileri özellikle araç sahiplerini uyararak hazırlıksız yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

"EKİPLERİMİZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR"
Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, kar yağışı nedeniyle kapanan yollardaki son durumla ilgili açıklama yaptı.

Elvan, "İzmir İstanbul karayolunun Balıkesir Akhisar arasındaki bölümünde dün gece kısmen bir kapanma oldu. Saat 21.00 itibariyle yol açıldı. Ancak muhtemelen bazı TIR'ların yan yatması nedeniyle yol tekrar kapandı. Ekiplerimiz karayolunu açmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Kütahya Afyonkarahisar karayolunda da benzer bir durum söz konusu. Ekiplerimiz orada da yol açma çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor" dedi.

Çalışmalar sırasında tüm teknik imkanların kullanıldığını ifade eden Elvan, yolda mahsur kalanların yiyecek sıkıntısı olduğu yönündeki iddialara değinerek,"Bize ulaşan yiyecek sıkıntısı gibi bir durum söz konusu değil. Böyle bir şey olması durumunda gereken desteği vermeye hazırız. Gereken her türlü desteği yapıyoruz. Yolda kalan kardeşlerimiz karyolları misafirhanelerine yerleştirildi, ihtiyaçları karşılandı. Tüm karayolları ekiplerimiz çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

yol_7895.jpg

Elvan, yolda kalan vatandaşlardan (0312) 415 80 00 - 425 47 12 numaralı telefonu aramalarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler