Balıkesir'de ilginç uygulama

Balıkesir'de ilginç uygulama

Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen uygulama, biri elektrikli çevre dostu iki mini kamyonla sürdürülüyor.

Balıkesir Belediyesi tarafından hizmete sokulan çöp taksiler, 07.00-24.00 saatleri arası telefonla aranması durumunda mahallelerde biriken çöpleri alıyor.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMA
Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilde vatandaş refahını ve memnuniyetini esas alan Türkiye'ye örnek olacak farklı bir çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi.

'07:00-00:00 ARASINDA ÇÖP TAKSİ HİZMETİ'
Ülkede ilk kez Balıkesir'de 'çöp taksi' hizmetini sunduklarını belirten Öztozlu, 'Bunun için iki mini kamyon aldık ve çöp taksi yazılarıyla giydirdik. Damperli iki mini kamyondan biri elektrikli ve çevre dostu... Bir vatandaş, 07.00-00.00 saatleri arasında, evinin, sitesinin veya iş yerinin önünde biriken çöplere ilişkin '444 40 10' çağrı merkezini arayarak bildirimde bulunduğunda, çöp taksilerimiz, hemen bölgeye gidip bu atıkları alıyor. 8 konteynerle dolan çöp taksiler, atıklarını bir noktada ulaştıkları çöp kamyonlarına aktarıyor ve görevine devam ediyor.' dedi.

VATANDAŞLAR ÇÖP TAKSİDEN MEMNUN
İhtiyaç halinde araç sayısını artırabileceklerini belirten Öztozlu, vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldıklarını anlattı. Kentin temizliği için çok önemli bir görev yürüten çöp taksilerin, dar sokaklara, parklara rahatlıkla girebildiğini dile getiren Öztozlu, 'Çarşıya, merkezdeki birçok noktaya büyük çöp kamyonları giremiyor, girerse de trafikte aksamalar oluyor. Çöp taksi sayesinde trafiğe kapalı, dar ve ara sokaklara rahatça girebiliyoruz' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler