Balıkesirde öğrenci servisi faciası

Balıkesir'de öğrenci servisi faciası

Balıkesir Savaştepe' de öğrenci servisi kaza yaptı. 3 öğrenci öldü, 17 öğrenci yaralandı..

Sarıbeyler İlköğretim Okulu’na çevre köylerden öğrenci taşıyan 41 yaşındaki Ali İnancı yönetimindeki 10 N 3809 plakalı midibüs, bugün saat 08.00 sıralarında Maden Mezarı Mevkii’nde aracın frenlerinin boşalması sonucu yaklaşık 150 metrelik şarampole uçtu. Serviste bulunan öğrencilerden 14 yaşındaki Nazmiye Karaca, 10 yaşındaki Hakan Çet ve 8 yaşındaki Redife Sapan kaza yerinde öldü.

Kazada yaralanan Nuri Karabıyık, Süleyman Gökcan, Nazlı Çet, Furkan Tanrıbuyurdu, Hasret Karabıyık, Muhammet Karabıyık, Süleyman Karaca, İlhan Çet, Melek Karaca, Yakup Gökcan, Halil İbrahim Çet, Zekiye Sarı, Hasan Karabıyık, Nazmiye Sapan, Ramazan Akbıyık, Ali Sapan, Cemile Sapan, Meryem Akbıyık adlı öğrenciler ambulanslarla Savaştepe ile Balıkesir’deki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayı duyar duymaz olay yerine gelen öğrenci velileri gözyaşlarına boğuldu. Kazadan sağ kurtulan araç sürücüsü Ali İnancı, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kaymakam Ahmet Karakaya ile Savaştepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Zeybek ile kazadan sonra olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Karakaya, "Elim bir kaza meydana gelmiştir. Hepimiz çok üzüldük. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Konuyla ilgili soruşturma başlattık" dedi. Kaymakam Karakaya, ardından da Savaştepe Devlet Hastanesi’ne giderek, yaralılara ’Geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.

BİR ANNENİN DRAMI

Kazada oğlu 10 yaşındaki Hakan Çet’i kaydeden ve diğer iki oğlu İbrahim ve İlhan Çet de ağır yaralanan anne Hamide Çet’in, hastanedeki gözyaşları yürekleri dağladı. Kaza sonrası Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak kaldırılan oğullarının başına koşan Hamide Çet, "Hakan’ım ölmüş" diyerek gözyaşı döktü.

Kazada kardeşi ölen Halil İbrahim Çet’in başından yaralandığı belirtilirken, bilincinin yerinde olduğu açıklandı. Kazada kolu çıkan İlhan Çet, "Maden Mezarı Köyü’nden Sarıbeyler’e geliyorduk. Dönemeci dönerken, aracın freni tutmaz olunca, şarampole uçtuk" dedi. İlhan’ın kardeşi Hakan’ın öldüğünden haberi olmadığı belirtildi.

Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan öğrencilerden Zekiye Sarıkız ve Nuri Karabıyık’ın durumlarının da iyi olduğu açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Savaştepe Devlet Hastanesi’nde tedavi altındaki çocukların da durumunun iyi olduğunu belirterek, "Midibüste 20 öğrencimiz varmış. Hakan Çet’le birlikte 7 sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Nazmiye Karaca ve 2. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Zedife Sapan hayatını yitirdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler