Balıkesirspor: 0 - Beşiktaş: 1

Balıkesirspor: 0 - Beşiktaş: 1

Kartal zirveye oturdu...

Beşiktaş, ligin 5. haftasında Balıkesispor'u 1-0 yenerek liderliğe yükseldi. Kartal son olarak geçen sezonun 4. haftasını zirvede tamamlamıştı.

Tottenham karşısında müthiş bir futbol ortaya koyan ve Londra'dan beraberlikle dönen siyah beyazlılar, Akhisar'ın bugün Başakşehir'e 4-0 enilmesi sonrasında liderlik için sahadaydı. Ev sahibi Balıkesir ise sahasında son olarak Galatasaray'ı yenmişti ve o başarısını tekrarlamak istiyordu. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen hafta iç sahada 1-1 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçı kadrosundan 4 oyuncu değişikliğine gitti. Hırvat teknik adam, bu karşılaşmada İsmail Köybaşı, Sivok, Veli Kavlak ve Olcay Şahan'a görev vermezken bu oyuncuların yerine Sosa, Kerim Koyunlu, Ersan Gülüm ve Motta, ilk 11'de sahaya çıkan isimler oldu.

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin de geçen hafta deplasmanda 3-1 mağlup oldukları Gençlerbirliği karşılaşmasının ilk 11 kadrosundan, 2 oyuncu değiştirdi. Ertekin, Beşiktaş karşısında ilk 11'de Alanzinho ve Muğdat Çelik yerine İlhan Depe ve Vargas'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Karşılaşmaya Balıkesir oyunu kendi yarı alanında kabul ederek başlayınca konuk takım tamamen oyunu rakip ceza sahasına yıktı ve ilk devre bu şekilde oynandı. Ancak gol sesi çıkmayınca devre arasına 0-0 beraberlikle girildi. Coelho, bir topu çizgiden çıkarırken, siyah beyazlıların yeni transferi Sosa, 44. dakikada sakatlanarak oyunu terketmek zorunda kaldı. 

İkinci yarıda oyuna giren Mustafa Pektemek farkını hemen hissettirdi ve 57. dakikada Oğuzhan'ın ortasında güzel bir kafa vuruşuyla takımını öne geçiren isim oldu.

Kalan bölümde skoru korumayı başaran Beşiktaş, karşılaşmayı 1-0 kazanarak puanını 11’e çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu. 

Günün diğer karşılaşmalarında;
Başakşehir: 4 - Akhisar Belediye: 0
K. Karabükspor: 3 - Trabzonspor: 0
Eskişehirspor: 1 - Çaykur Rizespor: 2

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler