Bank Asya yeni yönetiminden açıklama

Bank Asya yeni yönetiminden açıklama

BDDK'nın yönetimine el koyduğu Bank Asya'ya atanan 9 kişilik yeni yönetim kurulundan açıklama var.

BDDK tarafından yapılan operasyonla yönetimine el konulan Bank Asya'ya atanan 9 kişilik yeni yönetim kurulu yaaşanan gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 03.02.2015 tarih ve 6187 sayılı Kararı uyarınca, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 18. Maddesi 5. Fıkrası kapsamında, Bankamızın 122 adet pay sahibine ait imtiyazlı hisselerin temettü hariç ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verilmiştir. İlgili karar gereğince mevcut Yönetim Kurulu 03.02.2015 tarihi itibariyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından değiştirilerek, yeni Yönetim Kurulu ve Genel Müdür atanmıştır. Bankamız, yeni yönetimi ile herhangi bir aksamaya sebebiyet vermeden bankacılık faaliyetlerine devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ORTAKLIK HAKLARI ALINANLAR 
Ortaklık hakları alınanlar arasında Kaynak Holding iştiraklerinden, Sürat Basım, Ortadoğu Tekstil ve Forum İnşaat bulunuyor. Bank Asya’da; Ortadoğu Tekstil’in yüzde 4.89, Forum İnşaat’ın 3.85, Sürat Basım’ın da yüzde 2.70 hissesi bulunuyor.

FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK
BDDK’nın kararının ardından TMSF yetkilileri dün gece Bank Asya’nın genel müdürlük binasına gittiler. TMSF yetkilileri belgelerin herhangi bir sabotaja uğramaması için genel müdürlük binasına gidildiğini söylediler. Kararın akşam 9’dan sonra geldiğini ifade eden yetkililer, bankadaki yatırımların 100 bin liralık sigorta kapsamında olduğunu söylediler. Ancak bankanın hisselerine el konulduğu için yetkililer bankanın faaliyetlerine devam edeceğini söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler