Bank Asya'ya Himmet Parası operasyonu!

Bank Asya'ya Himmet Parası operasyonu!

İstanbul Mali Polisi, paralel yapıya yönelik, 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (İMP), MASAK raporu doğrultusunda, paralel yapı için himmet parası toplayıp Bank Asya’da açılan belirli bir hesaba aktardıkları iddiasıyla bazı işadamlarıyla ilgili operasyon başlattı. İMP ekiplerinin 9 aylık çalışmasında, paralel yapının işadamı yapılanması olduğu iddia edilen 51 isim belirlendi.

TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, MARİFED Başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu, FİADER Genel Sekreteri Özgür Koç, Royal Halı’nın sahibi Naksan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’nun akrabası işadamı Selim Nakıboğlu’nun da aralarında bulunduğu şüpheliler için gözaltı kararı alındı. Dosyada adı geçen şüphelilerin yakalanması için bu sabah İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla’da çok sayıda adrese, eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında 25 ikamet, 2 ofis ve bir şirkette de arama yapılacağı öğrenildi.

YARALAMA VE ZOR KULLANMA
İMP ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, paralel yapıya “himmet” adı altında para toplatıldığı iddiasının yanı sıra, zor kullanma ve yaralama suçlamalarının da bulunduğu öğrenildi. İddiaya göre, Esenyurt’ta tapu dairesine götürülen bir kişiye ait 950 bin liralık arsa, zor kullanarak, “himmet” adı altında devredildi. Himmet parası toplayan 1 kişinin ise 1 milyon lira parayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla bir fabrikaya götürülerek 3 kurşunla vurularak cezalandırıldığı öne sürüldü.

Sabah saat 06.00’da başlayan baskınlarda gözaltına alınan şüpheliler, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler hakkında, “Terör örgütüne üye olma ve örgüt adına yardımda bulunma”, “Terörün finansmanına dair kanuna muhalefet”, “Yardım toplama kanununa muhalefet”, “Tehdit, yağma ve silahla adam yaralama” suçlamasıyla işlem yapılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler