Baransudan Başbakan hakkında suç duyurusu!

Baransu'dan Başbakan hakkında suç duyurusu!

'Yargıya müdahale ediyor'

Taraf Gazetesi ve Taraf Yazarı Mehmet Baransu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında iftira, hakaret ve yargıyı etkileme suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Gazete ise Başbakan Erdoğan hakkında ayrıca 50 bin liralık manevi tazminat davası da açtı.
 
Taraf Gazetesi Avukatı Veysel Ok, Başbakan hakkında suç duyurusunu içeren dilekçeyi savcılığa verdi. Dilekçede, Baransu’nun 28 Kasım’da 2004 yılı MGK kararlarını daha sonra da benzer içerikli haberler yaptığı ifade edildi . Başbakanlık, MİT ve MGK’nın Baransu hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtilen dilekçede, bu belgelerin yayınlanmasının ardından Başbakan Erdoğan’ın müvekkilini vatana ihanet etmekle suçladığına değinildi. 
 
'CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE SOKULUYOR'
Başbakan Erdoğan’ın ifadelerinin açık, ağır, haksız ve hukuka aykırı saldırı anlamına geldiği Erdoğan’ın Taraf’ı vatana ihanetle suçlarken 2010 yılında Vakit gazetesinin MİT’in fişlemeleriyle ilgili haberine ise hiçbir tepki göstermediği kaydedildi. Suç duyurusu dilekçesinde "Vatana ihanet sözleri ile müvekkillerim kamuoyuna vatan haini gibi sunularak bazı kitleler tarafından müvekkillerimin hedeflenmesi sağlanmakta, evrensel hukuk ilkeleriyle bağdaşmayan bu gerçek dışı sözler nedeniyle müvekkillerimin ve yakınlarının can güvenliği kasıtlı olarak tehlikeye sokulmaktadır" denildi. 
 
'BAŞBAKAN YARGIYA MÜDAHALE EDİYOR'
Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimsenin suçlu sayılamayacağının hatırlatıldığı dilekçede, Erdoğan’ın sözleri ile soruşturmaya müdahalede bulunduğu ileri sürüldü. Bu nedenle Erdoğan’ın sözlerinin yargılama görevi yapan kurum ve kişileri etkilemek amacıyla alenen kullanıldığının açık olduğu ifade edildi. 
 
Bu gerekçelerle Başbakan Erdoğan’ın iftira, hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarını işlediği ileri sürüldü. Erdoğan’ın TCK maddelerine göre cezalandırılması için gerekli tahkikat yapılarak kamu davası açılması talep edildi. Taraf gazetesi ayrıca Başbakan Erdoğan hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası da açtı. 
 
BAŞBAKAN 'VATANA İHANET' DEMİŞTİ
Mehmet Baransu’nun 2004 yılı MGK kararları ve devamında fişleme yapıldığına dair belgeleri haberleştirmesi üzerine Başbakan Erdoğan, sert tepki göstermişti. Erdoğan, "Devletin mahremini ifşa etmenin adı özgürlük değil düpedüz bu vatana ihanettir. Buna dokunduğunuz anda yargı da gereğini yapmak durumundadır. Eğer yargı görevini yapmıyorsa yargı da anayasa suçu işlemektedir" ifadelerini kullanmıştı. (Radikal)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler