Barcelonayı da yenerler

Barcelona'yı da yenerler

Katalanlar beş dakikada yıkıldı. Arsenal'in rüzgarı Barcelona'yı dağıttı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Arsenal, Barcelona'yı maçın son bölümünde bulduğu gollerle 2-1 yendi.

Emirates Stadı'nda dolu tribünler önünde oynanan maça Barcelona hızlı başladı. 26. dakikada David Villa takımını 1-0 öne geçirdi. Messi'nin üç kişinin arasından gördüğü Villa, defansın arkasına sarkıp kaleci Wojciech Szczesny'nin yanından topu filelere gönderdi. İlk yarı İspanyol ekibinin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya iki ekip rövanşı düşünerek daha kontrollü başladı. Ancak İngiltere'nin güçlü temsilcisi Arsenal, yenilmez denilen Barcelona'yı son 12 dakikada bulduğu gollerle devirdi. 78. dakikada Hollandalı yıldız Robin Van Persie, sol çizgiye yakın bir yerden orta yapmak yerine direkt kaleye vurunca Valdes'i şaşırttı ve takımını beraberliğe taşıdı: 1-1. Bu golden sonra seyircisinin de desteğiyle coşan Arsenal, 83'de Samir Nasri, sağ kanatta topu sürükledi ve gerilerden gelen Arshavin'in önüne bıraktı. Rus yıldız şık plaseyle Arsenal'in galibiyet golünü kaydetti: 2-1.

Bu maçın rövanşı 8 Mart'ta Barça'nın Nou Camp Stadı'nda oynanacak. Bu arada gecenin diğer bir önemli maçında Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk, İtalya'da Roma'yı 3-2 yenerek tur için büyük bir avantaj yakaladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler