Barış Atay gözaltına alındı

Barış Atay gözaltına alındı

Avukat Efkan Bolaç, oyuncu Barış Atay'ın gözaltına alındığını duyurdu.

Avukat Efkan Bolaç, yaptığı açıklamada “Nihayet Barış Atay’ı gözaltına aldırmayı başardılar. Birilerine yargılanacaksın demek veya affetmiyorum demek ne zamandır suç oldu?” diye yazdı.

Bolaç, Evrensel'e yaptığı açıklamada Atay'ın Fatih Vatan Caddesi üzerindeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğünü, gözaltı gerekçesinin henüz açıklanmadığını söyledi. Bolaç, gözaltı gerekçesinin son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili olmasının yüksek ihtimal olduğunu söyledi ve evde arama yapılmadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?
Atay, madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel’in özür mesajının ardından sosyal medya hesabı Twitter’dan “Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle ‘torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz’ falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz” diye yazmıştı.

baris-atay-tweet-resim-05.jpg

"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİKLE" SUÇLANIYOR
Atay, savcılık ifadesi için Çağlaya Adliyesi'ne sevk edilirken, Atay'a, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçunu işlediği gerekçesiyle işlem yapıldığı öğrenildi.

Atay'ın gözaltı süresi 24 saat uzatılırken, Savcı Atay'ın telefonunu incelemek üzere emniyete teslim etti. Avukat Efkan Bolaç, Atay'ın geceyi emniyette geçireceğini söyledi. Atay'ın savcılık ifadesi yarın alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler