Baronun yeni başkanı Erkan Köroğlu

Baro'nun yeni başkanı Erkan Köroğlu

Av. İdris Şahin'den boşalan Çankırı Baro Başkanlığı, yapılan olağanüstü genel kurulla yeni başkanını belirledi.

İki dönemdir Çankırı Baro Başkanlığını yürüten Av. İdris Şahin’in vekil adaylığı nedeniyle görevinden istifa etmesinin ardından vekâleten Baro Başkanlığını yürüten Av. Hüseyin Sipahi’nin istifasıyla Olağanüstü Genel Kurulla toplanan Çankırı Barosu yönetim kurulu ve üyeleri Cumartesi günü Adliye Sarayı’nda kullandıkları oyla yeni başkanı seçtiler.

Ali Kedersiz, Serdar Kantar ve Erkan Köroğlu’nun Baro Başkanlığı için aday olduğu seçimler öncesinde birer konuşma yapan adaylar avukatların yaşadığı sorunlara ve bu sorunlara ilişkin çözümlere yönelik değerlendirmelerde bulundular.

24. dönem milletvekili olan Av. İdris Şahin’in de katıldığı olağanüstü genel kurul toplantısının Divan Başkanlığını yürüten Av. Özer Arslan, programı nedeniyle ilk önce oy kullanmak isteyen Şahin’in talebine karşılık verdi. Şahin oy kullanarak toplantıdan ayrıldı.

Milletvekilliğini gerek telefonla, gerekse elektronik posta yoluyla tebrik etmek için kendisine ulaşanların, avukatların sorunlarına ilişkin beklentilerinin de yüksek olduğunu kaydeden Şahin, konuşmasının ardından oyunu kullanarak toplantıdan ayrıldı.

Yapılan seçimlerde Erkan Köroğlu 25 oy alırken, Ali Kedersiz 22 ve Serdar Kantar da 8 oyda kaldı. Seçim sonuçlarına göre Erkan Köroğlu, Çankırı Barosu’nun yeni başkanı oldu.

2012 yılının Ekim ayında yapılacak olan olağan genel kurul toplantısında hem baro başkanı, hem de yönetim kurulu seçimleri yapılacak.

Kaynak: Karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler