Bartın’da polis önce taraftarı sonra da gazeteciyi darp etti

Bartın’da polis önce taraftarı sonra da gazeteciyi darp etti

Bölgesel Amatör Lig'deki Bartınspor-Polatlı Belediyespor maçının ardından çıkan olaylarda polis bir taraftarı yere yatırıp tekmeledi. Ardından da bu anları görüntüleyen 30 yıllık gazeteciyi yere yatırıp, darp ederek telefonunu almaya çalıştı.

BÖLGESEL Amatör Lig’de oynanan Bartınspor 1926 - Polatlı Belediyespor karşılaşması gergin geçerken ev sahibi takım 9 kişi kaldı. Mücadele 1-1 sonuçlanınca maçın ardından polis, konuk takımın otobüsü etrafında güvenlik önlemi aldı. Bu sırada bir grup Bartınspor taraftarı rakip takım oyuncularına tepki gösterdi. Bunun üzerine iddialara göre Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Teber’in talimatıyla taraftarlar otobüsten uzaklaştırılmaya çalışıldı. Polis bazı taraftarlara sert müdahale etti.

POLİS YERE YATIRILAN TARAFTARA TEKME ATTI

Yaşanan arbede sırasında 5-6 polis memuru bir taraftarı yakalayıp yere yatırarak tekmeledi. Yaşanan olayı ise Bartın 74 haber sitesi sahibi olan 30 yıllık gazeteci Halil Tekin, cep telefonuyla kaydetmeye başladı. Polislerin taraftara şiddet uygulaması üzerine, "Ne yapıyorsunuz?" diye tepki gösteren gazeteci Tekin de polislerin hedefi oldu.

YERE YATIRIP TERS KELEPÇE TAKMAK İSTEDİLER

Polislerden bazıları cep telefonuna müdahale ederek Halil Tekin’in kayıt yapmasını engellerken, diğerleri ise yere yatırıp ters kelepçe takmaya çalıştı. Telefonunu almaya çalışan polisler iddialara göre gazeteci Tekin’e de şiddet uyguladı. Kulüp yöneticileri ve taraftarların Tekin’in gazeteci olduğunu söylemesine rağmen durmayan polislere, Halil Tekin’i tanıyan başka bir polis memuru engel oldu. Yerlerde sürüklenen ve darp edilen Tekin, hastaneye gitmek için arabasına bindiği sırada fenalaştı. Meslektaşlarının çağırdığı ambulans ile Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Halil Tekin, tedavisi sonrası evine gönderildi.bartin-gazeteci-halil-tekin-polis-saldirisi-resim-055.jpg

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

56 yaşında olduğunu ve 30 yıllık meslek hayatı boyunca ilk kez böyle bir şeyin başına geldiğini söyleyen Halil Tekin, kalbinden rahatsız olduğunu söyledi. Sözcü'den İsmail Akduman'a konuşan Tekin, "Misafir takımın aracın etrafında 30 kişilik bir taraftar grubu vardı. Çevik kuvvet burada önlem almıştı. Birden hiç uyarı yapmadan Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Teber, grubun dağıtılmasını emretti. Polis taraftarı dağıtırken 5-6 polis memuru, bir taraftarı yere yatırmış, bir taraftan da tekme atıyordu. Ben de bu anları cep telefonuyla kaydederken ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye tepki gösterdim. Zaten adamı yere yatırmışsınız neden vuruyorsunuz? Bu sırada biri cep telefonuma müdahale ederek görüntü almamı engelledi. Daha sonrada kendimi yerde buldum" dedi.

"SIRTIMA OTURUP KABURGAMA TEKME ATTILAR"

Çevredeki taraftarlar ve kendisinin gazeteci olduğunu söylemesine rağmen yerlerde sürüklendiğini belirten Tekin, "Biri telefonumu almaya çalışırken, diğeri arkamdan çekerek beni yere yıktı. Görüntüleri silmenin peşindeydiler. Kalp hastası olduğumu gazeteci olduğumu söyledim. ‘Kim olursan ol ver telefonu’ dediler. Biri sırtıma oturdu, biri başımın üstüne bastırdı ayağıyla. Yüzüm yere yapıştı. Bu sırada da bir başka polis kaburgalarıma tekme attı. Beni tanıyan bir polis gelip müdahale etti ve üzerimden kalktılar. Hastaneye gitmek için aracıma gittim. Dengemi kaybettim. Ambulans çağırdılar, hastaneye gittik. Ağrı kesici verdiler gönderdiler. Kafamda şişlik var. Kaburgalarım, bileklerim ağrıyor. Kollarımda ve bacaklarımda çizikler bulunuyor. Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Teber ile beni darp eden polislerden şikayetçiyim" diye konuştu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Bartın Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Levent Çınçın, polis tarafından gazeteci Halil Tekin’e uygulanan şiddeti kınadı. Diğer taraftan Valilik de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayarak, "Bartınspor – 1926 Polatlı Belediyespor arasında oynanan futbol müsabakası sonrasında bir taraftarın yerde iken darp edilmesi görüntülerine ilişkin zor kullanmanın sınırlarının aşılması kapsamında Valiliğimizce müfettiş talebinde bulunulmuş, aynı zamanda ilgili personel soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılmıştır. Maç sonrası meydana gelen bu müessir olay nedeniyle, her ne kadar görüntülerde yer alan taraftar şikâyetçi olmadığını beyan etse de, görevli bir memurun yaralandığı, bir gazetecinin darp edildiği iddiasına ilişkin olarak olay tüm yönleri ile araştırılarak sorumlular hakkında gerekli disiplin işlemleri gerçekleştirilecektir" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler