Başbakan Camide içki içtiler dedi ama!

Başbakan "Camide içki içtiler" dedi ama!

İki isim de o iddiayı reddetmişti...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı protestoları sırasında eylemcilerin sığındıkları camiye bira şişeleriyle girdiklerini söyledi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı konuşmada Gezi Parkı protestoları sırasında eylemcilerin Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Cami’ne bira şişeleriyle girdiğini ifade etmişti.
 
Polisin müdahalesi nedeniyle biber gazı ve tazyikli sudan etkilenen eylemcilerin camiye bira şişeleriyle girdiği ve içki içtiği yönündeki iddialara cami müezzini daha önce redddetmişti.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım, "Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı" demişti.
 
Cami imamı ise yaşananları şöyle anlatmıştı: “Polisin kovaladığı büyük bir grup kapıları zorlayarak içeri girdi. Engellemeye, kapıyı kapatmaya çalıştık ama başaramadık. Bu iki günlük süre içinde yaralılar tedavi edildi. Polis gazından kaçanlar camiye sığındı. Caminin içindeki kameralar kırıldı. Grupla polis arasında arabuluculuk yaptım. Polisin çekilmesini sağlayıp grubun dışarı çıkmasına yardımcı oldum. Lütfen bu olaylar bitsin. Sükunet gelsin” dedi.
 
GÜNAY, SÜLEYMAN GÜNDÜZ'ÜN YAZISINI PAYLAŞTI
Başbakan'ın konuştuğu dakikalarda Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın twitter hesabından paylaştığı mesaj da dikkat çekti. Günay, "Süleyman Gündüz Dolmabahçe Camii yalanlarına cevap vermiş" başlığıyla Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı Süleyman Gündüz'ün yazısını paylaştı.
 
YENİ ŞAFAK YAZARI “İÇKİ İÇİLMEDİ” YAZMIŞTI
Yeni Şafak yazarı Süleyman Gündüz de köşe yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:
 
“Salı günü haberleri okuyunca camiye uğrayıp gerçeği öğrenmek istedim.
Bunun üzerine Çarşamba günü Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camii'ne gittim.
Camiye vardığımda dışarıda korumalar vardı. İçeriye girdim, Caminin içinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yetkililerden bilgi alıyordu. Ben de yanlarına yaklaştım ve dinlemeye başladım. Cami müezzini Fuat Yıldırım olayları yeniden yaşar gibi anlattı. Ayrıca tümünün görsel kayıtlarını yapmış.
 
Cumartesi ve Pazar akşamı Dolmabahçe'de biriken göstericilere polis müdahale edince bir grup camiye sığınmak zorunda kalmış. İlk gün yeterli bir zaman bulunduğu için ayakkabıları çıkartarak camiye girmişler.
 
İkinci gün müdahalenin şiddet dozu arttığı için göstericiler can havliyle ayakkabılarını çıkartmadan cami kapısının anahtarını kırarak içeri girmişler. Müezzin Fuat Bey göstericileri sakinleştirmiş, yaralananlara camide tedavi imkânı tanımış. Ne alkol alan ve ne de içen bir kişi görmemiş. Polislerle konuşmuş ve ortalık sakinleşince göstericileri camiden sükûnetle çıkartmış. Son cemaat mahfilindeki pencerede ezik bir bira kutusu kalmış. Oraya nasıl bırakıldığını görmemiş. Olay özetle böyle gelişmiş.”
 
İŞTE O CAMİDE YAŞANILANLAR
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler