Başbakan Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

Başbakan Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 64. hükümet listesini onayladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni hükümet ile ilgili Çankaya Köşkü’nde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Davutoğlu’nu bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilen görüşme sona erdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. hükümeti onayladı.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun Çankaya Köşkü’nde yaptığı açıklamadan satır başları:

Seçimlerimiz barış içinde yüksek katılım anlamında da büyük bir demokratik olgunlukla geçmiştir. Aziz milletimize şükranlarımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Dünyada bugün çok az ülkede görülecek bir tabloyla karşı karşıyayız.

Bir kez daha bu seçimlerin ülkemize milletimize ve bütün siyasi partilere hayırlı olmasını diliyorum. Meclisimiz TBMM başkanımızı seçti. Sayın İsmail Kahraman TBMM Başkanı seçildi.  

İstişareler neticesinde sayın cumhurbaşkanımıza biraz önce bakanlar kurulu listemizi sunduk. Şunu ifade etmek isterim, bu bakanlar kurulu Türkiye’yi önümüzdeki 4 yıl içinde yeni bir ufka taşıma misyonu üstlenmiş durumdadır.

Arkasında yüzde 85’lik katılımla sağlanmış bir seçim zaferi, önünde de  2023 hedefleri vardır. Milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli her adımı atacağız. Yapısal reformları gerçekleştireceğiz, sivil anayasa için çalışmalar yürüteceğiz. Ben şimdiden hükümetimizi ilan etmeden 64’ncü hükümetin başbakanı olarak her sözü yerine getireceğimize dair teminatımı ifade etmek isterim. 

Bütün bakanlarımız yoğun bir çalışma temposu içinde olacaklar. Bir hafta içinde zihnimde bakanlar kurulu isimleri dolaştığında, her bakanlık için üç bazen beş ismin zihnimizde dolaştığını ifade etmek isterim. Bu bakanlar kurulu listemiz partimizde bugünkü şartlar itibariyle tabi bölgesel temsil bir çok hususu da göz önüne alarak gerçekleştirdiğimiz bir listedir. Tecrübeli bakanlarımız, yeni bakanlarımızla bir harman oluşturma gayreti gözettik. Kuvvetli bir harman oluştuğu kanaatindeyim. İlk gün söylediğim gibi bu bakanlar kurulunun misyonu Mevlana’nın deyimiyle bu topraklara sevgi tohumu ekmektir. Talep edeceğimiz en temel husus, bize oy vermiş vermemiş zinhar zihinlerimizden geçirmeden hizmet etmek, her türlü hesaba açık şekilde milletin hizmet kervanına katılmaktır. 

BAKANLAR KURULU

Başbakan:
Ahmet Davutoğlu

Başbakan yardımcıları:
Numan Kurtulmuş 
Mehmet Şimşek 
Yalçın Akdoğan
Tuğrul Türkeş
Lütfi Elvan

Bekir Bozdağ Adalet Bakanı

Sema Ramazanoğlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

Volkan Bozkır AB Bakanı

Fikri Işık Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Süleyman Soylu Çalışma Bakanı

Fatma Güldemet Sarı Çevre Şehircilik Bakanı

Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı

Mustafa Elitaş Ekonomi Bakanı

Berat Albayrak Enerji Bakanı

Akif Çağatay Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı

Faruk Çelik Gıda ve Hayvancılık Bakanı

Bülent Tüfekçi Gümrük Bakanı

Efkan Ala İçişleri Bakanı

Cevdet Yılmaz Kalkınma Bakanı

Mahir Ünal Kültür ve Turizm Bakanı

Naci Ağbal Maliye Bakanı

Nabi Avcı Milli Eğitim Bakanı

İsmet Yılmaz Milli Savunma Bakanı

Veysel Eroğlu Orman ve Su İşleri Bakanı

Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanı

Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler