Başbakan Diyarbakır ile Çankırıyı yan yana getirdi!

Başbakan Diyarbakır ile Çankırı'yı yan yana getirdi!

Erdoğan, gündemi değerlendirdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulunuyor...

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:
 
Alım gücü arttıkça ekme israfı da artıyor. Bizim bu israfın önüne mutlaka geçmemiz gerekiyor. Biz değerlerimiz itibariye vahşi bir büyümenin taraftarı olamayız. Biz dünya ve sosyal meselelere gözünü kapatan, hırsla ve sınırsızca tüketen toplumdan olamayız. Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir.
 
Biz ekmeğe nimet diyenlerdeniz. Büyüklerimiz bize sakın ekmeği bıçakla kesmeyin diye nasihatte bulunurlardı. Başlatılan kampanyanın ekmek israfının önüne geçmesini yürekten temenni ediyoruz. Artık biz beyaz undan ekmek dönemini kapatıyoruz.
 
Cuma akşamından Gaziantep'e geçtik. Cumartesi ve Pazar yoğun bir şekilde programlarımız vardı. 64 farklı başlıkta eserin açılışını yaptık. Bu eserlerin değeri 1 milyar 200 milyon bedelle üretilmiş yatırımlar.
 
Nizip ilçesine geçtik. Oradaki vatandaşlarımızlar ve Suriyeli vatandaşlarımızla biraraya geldik. Caddeler boyunca farklı bir coşkuyu gördük. 10 bine aşkın insanın oradaki teveccühü ile karşı kaşrşıya kaldık. Mitingimizi yaptık. Arabalarımız cadde boyu zor yol aldı. Nizip'ten Suriyeli kardeşlerimizin misafir edildiği klampa ulaştık. Ardından çadırları dolaştık. Orada yine bir ikizlerle karşı karşıya kaldık. Onları kucakladık. Ağlaşan anne - babayı gördük. Ardından orada babası şehit olmuş, kendisi cepheden gelmiş iki kardeşin nişan yüzüklerini taktık. İnşallah 2 hafta içinde evliliklerini yapacaklar.
 
Kamu yatırımları konusunda hiçbir ilimize farklı davranmıyoruz.
 
Gaziantep'in büyümesi ve kalkınmasındaki en önemli neden şehirdeki barış ve istikrardır.
 
1990'larda terörle mücadele adı altında teröre istismar imkanı tanındı. Yapılan işkenceler terörün üretildiği bataklığı büyüttü. AK Parti ile olağanüstü hal kalkmıştır. Kürt kardeşlerim kaldırın olağanüstü hali biz başka bir şey istemiyoruz dedmişlerdir ama değişen bir şey olmadı.
 
2002 öncesinde yaşanan acı hadiselerin hepsini çok iyi biliyoruz. 2002'yi, AK Parti'nin göreve gelişini bir milat olarak görüyoruz.
 
AK Parti ile başta dil olmak üzere kültürel haklar üzerinde baskı ve sindirmeler sona ermiştir. Cumhuriyet döneminde belli zamanlarda yapılan hataları telafi etmek için samimi bir gayret içindeyiz.
 
Nazım Hikmet de Necip Fazıl da devletin hışmına uğradı. Halka üvey evlat muamelesi yapıldı.
 
DİYARBAKIR İLE ÇANKIRI'YI BİRLEŞTİRDİ
 
Bizim için herkes devlet karşısında eşit vatandaştır. Biz nasıl başörtülünün hukukunu koruyorsak Dersim'in Sivas'ın Maraş'ın hukukunu da savunuyoruz. Bu konularla korkmadan yüzleşiyoruz. AK Parti'yle birlikte vesayet rejimi sona ermiştir. Biz bir yandan büyüdük bir yandan da bu milletin acılarını unutmadık. Acılar üzerine bir gelecek inşa edilmez. Gerçeğin acılarıyla sağlıklı bir gelecek yapılamaz. Elbette yaşanan acıları unutturmayacağız. Biz istikbalimizi acılar üzerine değil, umutlar üzerine inşaa edeceğiz. 2002 öncesi kimin ne acısı varsa o acıyı ortak acımız olarak görüyoruz. Bundan sonra da umudun şekillendirdiği bir geleceğe yürümek istiyoruz. Acılar üzerine gelecek inşa edilmez. Biz istikbalimizi acılar üzerine değil, umutlar üzerine inşa edeceğiz. Diyarbakırlı kardeşim, Çankırılı kardeşim yüreğindeki yarayı gel beraber tedavi edelim. Silahı aradan çekelim, sıkılı yumrukları aradan çekelim.  
 
KUR'AN-I KERİM DİYOR Kİ: IRKÇILIK ŞEYTANDANDIR
 
Bu sabah baktım yavru muhalefet eleştiriyor. Kim klavuzluk yapıyor bilmiyorum, cevap vermeyeceğim ama. Onların dilinden hukuk anlar onları hukuka havale ediyorum. Çünkü, bu ülkede ne ana muhalefetin ne de yavruların ürettikleri bir şey yok. Bunların dili maalesef sövme dili. Biz 75 milyon tek yumruk halinde geleceğimizi birlikte inşa ediyoruz. Kur'an-ı Kerim'de bütün ayrıntılarıyla ibretlik bir vaka vardır. Allah meleklere bütün meleklere Adem'e secde edin dedi bütün melekler secde etti. Şeytan ben çamurdan değilim ben farklıyım dedi. Kibir böyle başladı. Ayrımcılık böyle başladı. Irkını övmek diğerlerini aşağılamak şeytandandır. Biz başka yerden kaynak aramayacağız. Benim Kürt kardeşimin de Türk kardeşimin de kaynağı aynı kaynaktır. Bizi öz değerlerimizden uzaklaştırmaya çalışanlardan uzak duracağız. O ırkçılık duygusunu aşılamaya çalışanlara karşı recmedilmiş şeytandan uzak durmak için Allah'a sığınırım diyoruz. 
 
EY BDP SİZ AKLINIZI KİRAYA MI VERDİNİZ?
 
Bu ülkede AK Parti varken, 2 kişiden birinin oyunu alırken şu bölgenin şu ırkın partisi biziz diyemez. Irkçı siyasetle arasına benim milletim mesafe koyuyor. Bugün çıkıp da şu etnik kökenin temsilcisi biziz diyenler Türkiye'yi 2002 öncesine götürmek içinde olanlar var. Vesayet sistemi AK Parti ile çökerken, bazılarının yeni bir vesayet çabası boşunadır. Biz BDP'ye sağduyulu olması, cesur davranması konusunda sağduyulu davranmalarını söylüyoruz. Siz aklınızı kiraya mı verdiniz? Madem siyaset yapacaksınız kendi iradenizle yapın. O talimatı beklememiz lazım diyorlar. Sen nesin o zaman? Şu parlamentonun altında ne işin var? Siyaset zor zamanda zor karar almakla mümkün olur. Kendi tabanını memnun etmek için açıklama yapanlar gün gelir mahçup olur. Terörü teröristin öldürme hakkını değil yaşama ve yaşatma hakkını savunmalarını istedik. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler