Başbakan Erdoğan Tunusda konuştu

Başbakan Erdoğan Tunus'da konuştu

"AKM yerine büyük bir opera binası yapacağız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye - Tunus 2'inci Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısında konuştu. Türkiye-Tunus ilişkileri üzerine konuşan Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine Taksim Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi. Topçu Kışlası'nın yapılacağını belirten Erdoğan, gösterilere katılanlar arasında ABD Büyükelçiliği'ne saldırıda bulunan teröristlerin de bulunduğunu ima etti.
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
 
Daha önce de ifade ettim. Bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşlarımın burda müstesna tutuyorum. Orada bazı terör olaylarına katılanlar var. Bildiğiniz gibi bir Amerikan Büyükelçiliği'ne bir saldırı oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar. 
 
Kendilerini biliyoruz, yapanları biliyoruz. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine sebep oluyorlar. Ateş çıkarıyorlar, otobüsleri yakıyorlar. Çevre duyarlılığı gösteren insanların iyi niyetlerini kötüye kullanıyorlar. Biz hükümet olarak son dönemlerde çok sayıda ağaç diktik.
 
"AKM YERİNE BÜYÜK BİR OPERA BİNASI YAPACAĞIZ"
Taksim projemiz tarihi, çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Bu proje İstanbul'a çok güzel bir ortam oluşturacaktır. Tarihi ve kültürü güçlendirecek bir proje olacaktır. Orada büyük bir opera binası yapacağız AKM yerine. VE Daha güçlü bir merkez olacak. Daha güzel bir merkez haline getirmek için vatandaşlarımız orada nezih bir ortamda gezmeye, eğlenmeye fırsat bulacaktır. Yıktığımız yerlere daha güzel şeyler yapacağız. AKP iktidarı çok güzel icraatlar yapmıştır ve onlar bize engel çıkarmaya çalışıyorlar.  Bunlar kimdir, nedir nereden gliyolar buraya nasıl katıldılar?
 
BÜLENT ARINÇ'IN ÖZRÜ İÇİN NE DEDİ?
Vekilim ve yardımcım gerekli olan şeyleri yapmıştır. Bizim söylediğimiz şeyler belirlidir. Tüm işler bu süreçte yürümektedir. Böyle bir yanlışa sokmanın gereği yoktur. Burada Topçu Kışlası var mı yok mu? Orada yapılmış olan Topçu Kışlası'nı yapacağız. Bu muhteşem eseri yapacağız. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu tür eserlerle gurur duyulur. İstanbul'a projeyi animasyonlarla göstermiştik. O dönemde en ufak bir ifade kullanmayanlar şimdi eleştiriyor. Taksim'i biz aynı şekilde çevreye kazandırmaya çalışacağız. Asfaltlarda kaldırım taşlarını sökmekte ve zarar vermektedirler. Halkın kullandığı durakların zarara uğramasını durdurmak lazım. Samimi vatandaşların arasına kimlerin karıştığının da görülmesi gerekir. Ben bu vatandaşları ülkeyi ve çevreyi korumaya davet ediyorum. Çevre sadece ağaç değildir.
 
"GAZLA ALAKALI ÜZÜNTÜMÜZÜ DİLE GETİRDİK"
Değerli arkadaşlar, gerekli açıklamaları yaptık. Sizler bizleri takip edemiyorsunuz. Bu iş aşırı kullanılmış bir gazla alakalı ise onunla ilgili üzüntümüz dile getirdik. Olanları teyit etmemiz gerekiyor. Dünyada hiçbir yer yok ki göz yaşartıcı gazı kullanmasın.
 
"HİÇBİR HAK HUKUK DIŞI YOLLARLA ARANAMAZ"
Hiçbir hak, hukuk dışı yollarla aranamaz. Ancak istediğim yerde miting yaparım, yakarım yıkarım derseniz buna müsaade etmeyiz. Biz 21,5 milyon oy almış bir partiyiz. Kapatılma ile karşı karşıya kalmıştık. Hiçbir zaman seçmenimizi sokağa dökmedik. Sonunda karar bizim lehimize olmuştur. Çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşıyız. Fakat azınlığın çoğunluğa tahakkümünü hiç kabul edemeyiz. Bilmeniz gerekiyor ki yapmamız gereken şey hukuku korumaktır ve İstanbul'u doğal güzelliğinde korumamız gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler